Χανιά: Αύριο η αγωνιστική «υποδοχή» του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

ο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)
Φώτο Αρχείου / Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)

Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην Αγορά διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος και φοιτητικοί σύλλογοι, με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου «USS George HW Bush» στη Σούδα, στον προβλήτα Κ-14, από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης και καλεί τους εργαζόμενους, τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία στην αγωνιστική «υποδοχή».

Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το “USS George HW Bush” είναι το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο που, χάρη στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, αποκτά την ικανότητα για αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό! Εχει αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας, με επιχειρήσεις των αεροσκαφών του στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.200 άτομα πλήρωμα και περίπου 2.500 ακόμα για την Αεροπορία. Μεταφέρει δε 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η παρουσία του εδώ δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαίων διαστάσεων “πρόβα πολέμου”.

Ο λαός μας δεν μπορεί να είναι θεατής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, στις οποίες η καταδικαστέα ρωσική στρατιωτική εισβολή είναι απλά ένα ακόμα επεισόδιο της σύγκρουσης, που μπορεί να πάρει και ακόμα πιο τραγική πορεία, μιας και βλέπουμε τις δύο πλευρές από τη μια να “ξεσκονίζουν” το “ρόπαλο” των πυρηνικών όπλων και από την άλλη να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις σε εδάφη όπου υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, που αν χτυπηθούν θα προκαλέσουν εκτεταμένη καταστροφή».

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...