Χανιά: Κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟϊκού στόλου

Αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Charles de Gaulle

Πικετοφορία στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ αύριο Παρασκευή 17 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. ενάντια στην παρουσία πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟϊκού στόλου, όπως το Αμερικάνικο «USS Hersel Woody Williams» και το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», στη Βάση της Σούδας.

Με σύνθημα «Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στα Χανιά», καλεί τον χανιώτικο λαό και την νεολαία του νομού να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην μετατροπή της πόλης σε μόνιμο σημείο ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟϊκών πληρωμάτων. 

Βήμα καταδίκης της μετατροπής της περιοχής σε μια τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση θα αποτελέσει και η  πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, το Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων .

«Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των Λαών, ούτε μαγνήτη κινδύνων, ούτε ορμητήριο φονιάδων» επισημαίνει στο κάλεσμά της και προσθέτει ότι «ο σταθερός ελλιμενισμός στην Σούδα των ΝΑΤΟϊκών πλοίων, είναι ένας ακόμα κρίκος στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνολικά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου».

Ακόμα τονίζει:  «Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει τεράστιες ευθύνες, που με την πολιτική που ακολουθεί και την ουσιαστική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων έχει μετατρέψει τον τόπο μας τόσο σε ορμητήριο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που σπέρνει τον θάνατο σε μια σειρά λαούς , όσο και σε μαγνήτη κινδύνων. Είναι ψέμα ότι η συγκέντρωση στην περιοχή πολεμικών πλοίων, η βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μας προστατεύει. Τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν τα “παπαγαλάκια” της κυβέρνησης, τους απολογητές του σταθερού εναγκαλισμού με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η βαθύτερη εμπλοκή δεν εμπόδισε την Τουρκική αστική τάξη να κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ προχωράνε τα σχέδια συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, με την υψηλή εποπτεία του ΝΑΤΟ και την παραίνεση των ΗΠΑ ,ώστε οι δύο αστικές τάξεις να τα βρούνε!

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει πάνω από 4 δις για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν για την άμυνα της χώρας.

Καμία ασφάλεια δεν παρέχει η Βάση στα Χανιά, αντίθετα τα τεράστια έργα που έχουν δρομολογηθεί, μεγαλώνουν τους κινδύνους που μπλέκεται ο λαός μας. Την ίδια στιγμή που λένε ότι η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία εξασφαλίζει την “ασφάλεια” μας, στην Σούδα φιλοξενούνται τοξικά απόβλητα ένα βήμα από τα σπίτια μας! Ένα χρόνο μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, η χώρας μας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, ενώ ένας τεράστιος όγκος πολεμικών μέσων συγκεντρώνεται στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή που το νησί μας μετατρέπεται σε ορμητήριο, η Βάση έχει στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ρώσικα στρατεύματα έχουν κάνει ασκήσεις προσομοίωσης και υπάρχουν σχέδια για πλήγματα σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις, όπως της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Την πολιτική της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εγκαινίασε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, που εντέλει υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ. Σαν να μην έφτανε ο σφιχτός εναγκαλισμός με τις ΗΠΑ, η χώρα μας συμμετέχει ενεργά και στα πολεμικά σχέδια των Γάλλων, με την αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας που είναι ένα ακόμα βήμα για την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από την Ανατ. Μεσόγειο έως τον Περσικό και την Υποσαχάρια Αφρική.

Τα Χανιά δεν έχουν “ανάγκη” τα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών, αυτό που έχουν ανάγκη οι μικροί ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες του Νομού μας, είναι μέτρα στήριξης για να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας, από το τεράστιο κόστος παραγωγής, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για τους εργαζόμενους, με κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου που ψήφισαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε αγωνιστή που είδε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλάνε τον αγώνα που είχε δώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες για να κλείσει η Βάση της Σούδας. Τώρα είναι η ώρα, ώστε να συμπορευτεί με το μόνο Κόμμα που έχει σύγχρονο και επεξεργασμένο σχέδιο για να απεμπλακούμε από τις συμμαχίες του θανάτου, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Τώρα είναι η ώρα, να δυναμώσει το ΚΚΕ στους αγώνες, αλλά και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη του λαού και της νεολαίας ώστε:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις , η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και όλες οι συμφωνίες που εμπλέκουν την χώρα μας, στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό».
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...