Χανιά: Ματαιώθηκε η φασιστοσύναξη κάτω από το βάρος της καταδίκης από σωματεία και φορείς

Ματαιώθηκε κάτω από το βάρος της γενικής καταδίκης από πρωτοβάθμια σωματεία και μαζικούς φορείς του νομού Χανίων, κάτω από την κατακραυγή του εργατικού λαϊκού κινήματος της περιοχής, η φασιστοσύναξη στα Χανιά, απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μαζική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης των Χανίων έκαναν σήμερα τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Οικοδόμων, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, εργαζομένων ΟΤΑ, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλοντας την προσπάθεια διοργάνωσης της φασιστοσύναξης.

Στις εργατογειτονιές των Χανίων, στο Πασακάκι, στα Παχιανά, στη Νέα Χώρα και αλλού, ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα: «Τότε Χίτες, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλα του συστήματος είναι οι φασίστες!», «Είστε οι ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!».

Μέλη των σωματείων προχώρησαν ενημέρωσαν τον λαό της πόλης για την επικίνδυνη και απάνθρωπη ιδεολογία των φασιστικών μορφωμάτων, που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τονίζοντας πως διαχρονικά αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, που, όποτε το χρειάζεται, το αμολάει απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και λαϊκό αγώνα.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νέα γενιά, να υψώσουν τείχος και να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας σε κάθε στόχο των φασιστών, να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, απέναντι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά.

Δείτε ακόμα...