Χανιά: Να κλείσουν τώρα τη βάση της Σούδας

Αφίσα Επιτροπής Ειρήνης, σωματείων και φορέων των Χανίων - 18/03/2022

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμία εμπλοκή. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να κλείσουν τώρα τη βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ», αναφέρουν η Επιτροπή Ειρήνης, σωματεία και φορείς του νομού Χανίων, καλώντας σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Στην κινητοποίηση καλούν η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο επισιτισμού, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Φοιτητικός σύλλογος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, ο Ενιαίος Φοιτητικός σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, ο ΦΣ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Χανίων  και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

«Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Συντονιζόμαστε με εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα και καλούμε τα όλα τα σωματεία του Νομού Χανίων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
  • Καμία διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝατοϊκες επιχειρήσεις στην Ουκρανία». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...