Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Ελληνική Αστυνομία - ΕΛΑΣ

Στον Εισαγγελέα οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών που φέρεται να είχε ως έδρα τα Χανιά αλλά φέρεται πως η δράση του εξαπλωνόταν ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί στα Χανιά, ένας εμβρυολόγος και ένας γυναικολόγος καθώς και τέσσερις γυναίκες που δούλευαν σε κέντρο γονιμότητας ενώ στην υπόλοιπη χώρα τρεις γυναίκες. Παράλληλα αναζητείται μία ακόμα γυναίκα για συμμετοχή στο κύκλωμα. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέλη του κυκλώματος έβρισκαν γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το εξωτερικό και τις μετέφεραν στα Χανιά. Εκεί, αφού τους παρείχαν μέρος να μείνουν, φαγητό, χρήματα αλλά και ιατρική παρακολούθηση, τις γονιμοποιούσαν και στη συνέχεια έπαιρναν τα νεογέννητα προκειμένου να τα πουλήσουν σε διάφορους πελάτες. Μάλιστα το ποσό που φέρεται να έπαιρναν άγγιζε ακόμα και τις 120.000 ευρώ. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων όπως και για ύπαρξη σύνδεσης του κυκλώματος με offshore εταιρείες. 

Δείτε ακόμα...