Χάθηκε λόγω βλάβης η επαφή του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας με τα αεροσκάφη την περασμένη Τετάρτη

Πύργος Ελέγχου- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
Πύργος Ελέγχου- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος /Πηγή: Eurokinissi

Την έντονη ανησυχία της για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά υποβάθμισης συστημάτων επικοινωνίας και ραντάρ εκφράζει η ΕΣΚ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τονίζοντας πως «δεν ανεχόμαστε καμία έκπτωση στην ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Συγκεκριμένα, η ΕΣΚ «καταγγέλλει ότι την Τετάρτη 06/09 και ώρα περίπου 17:00 τοπική, μέσα στην κακοκαιρία, λόγω βλάβης που επηρέασε τις συχνότητες εκπομπής και λήψης του Υμηττού και του Πηλίου, χάθηκε η κανονική επαφή μεταξύ του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και των αεροσκαφών στην Προσέγγιση της Αθήνας, σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Αθήνας, και σε μια μεγάλη περιοχή του FIR της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας που ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας με συνέπεια οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχαν βάρδια να καλούν στη συχνότητα κινδύνου για να αποκαταστήσουν επαφή με τους πιλότους.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά υποβάθμισης συστημάτων επικοινωνίας και ραντάρ.

Δεν ανεχόμαστε καμία έκπτωση στην ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τσακίζουμε τις θρασύδειλες προσπάθειες συγκάλυψης και επιβολής σιγής νεκροταφείου. Κόντρα στην πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων, αγωνιζόμαστε για ασφαλείς αεροπορικές μεταφορές».

Δείτε ακόμα...