“Χειμερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Ηλικιών”: Χιλιάδες ελπίδες της κολύμβησης

Κολυμβητήριο Πειραιά - παιδιά
Κολυμβητήριο Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι “Χειμερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Ηλικιών” της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Ξεκίνησαν στις 15/2.

Σχεδόν 3000 κολυμβητές 9 ως 12 ετών κολύμπησαν στα κολυμβητήρια Καπαγέρωφ (Πειραιάς), Πεπανός (Πάτρα), ΟΑΚΑ, Μιχαλετζάκης (Αλεξανδρούπολη 15-16/2) και στο Ποσειδώνιο (Θεσσαλονίκη).

Οι αγώνες είχαν απ όλα, όπως πάντα. Καθυστερήσεις, διακρίσεις, συγκινήσεις, γκρίνιες, φωνές, χειροκροτήματα, νεύρα, γέλια, συνθήματα…

“Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρυνθούν από τη κερκίδα των αθλητών”

“Παράκληση, οι προπονητές να μην σφυρίζουν παρεμποδίζουν τους αφέτες”

Γονείς στη κερκίδα κι απ έξω να σχολιάζουν τ’ αποτελέσματα. Στον Πειραιά όλες οι είσοδοι των μηχανουργείων γέμισαν πηγαδάκια γονέων από τις 7 το πρωί. Να παραπονιούνται για τα 250€ ως 350€ που δίνουν το χρόνο σε συνδρομές για κάθε παιδί. Για τα 80 με 100€ που πληρώνουν επιπλέον στην Κ.Ο.Ε. για συμμετοχή στους αγώνες και την ανανέωση της κάρτας αθλητή. Για τα “αναλώσιμα” των παιδιών (μαγιό, μπουρνούζια, φόρμες, τσάντες κτλ.) που ξεπερνάνε τα 150€ το χρόνο. Για τα απαρχαιωμένα κολυμβητήρια. Για εκείνα, όπως της Πετρούπολης, που οι νέες δημοτικές αρχές τα θέλουν κερδοφόρα(!?). Τα ανέκδοτα για την “κανονικότητα” και την “ανάπτυξη” κάνουν και τα παιδιά να ξεκαρδίζονται!!!

Αθλητές και Προπονητές στην κερκίδα με τα χρονόμετρα στο χέρι. Οδηγίες και συγχαρητήρια εναλλάσσονται με παρατηρήσεις. “Κατέβασες δύο δευτερόλεπτα!!!”. “Σήμερα επιτέλους ήσουν συγκεντρωμένη”. “Πρέπει να πεισμώσεις κι άλλο”.

Οι κερκίδες, ασφυκτικά γεμάτες. Η μία των γονέων να αστράφτει από τα φλας των κινητών. Η άλλη, πολύχρωμη, των αθλητών. Η φαντασία των παιδιών βρίσκει έκφραση σε πρωτότυπα συνθήματα… Η ώρα της σκυταλοδρομίας. Χαμός από φωνές.

Όλοι στις θέσεις τους. Χρονομέτρες, αφέτες, Γραμματεία, προπονητές, γονείς κι αθλητές.

Τα παιδιά στους βατήρες. Αδρεναλίνη.

ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ…
Συσπείρωση, παλμοί, μύες σε σύσπαση…

ΜΠΙΙΙΙΠ…
Έκρηξη, υπερέκταση.

…Συναρπαστική εκκίνηση για τα παιδιά μας. Το 2020 μόλις ξεκίνησε.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...