Χιλή: Καστ και Μπόριτς πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Εκλογές στη Χιλή, Νοέμβριος 2021
Εκλογές στη Χιλή, Νοέμβριος 2021

Ο υποψήφιος της συμμαχίας νεοφιλελεύθερων κομμάτων, Χοσέ Αντόνιο Καστ, και ο Γκαμπριέλ Μπόριτς, επικεφαλής του εκλογικού συνασπισμού των σοσιαλδημοκρατικών και άλλων δυνάμεων, τον οποίο στηρίζει και το ΚΚ Χιλής, προηγούνται μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη Χιλή, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική αρχή.

Με το 71,45% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο 55χρονος Καστ, επικεφαλής του συνασπισμού «Vamos por Chile» (Πάμε για τη Χιλή), δικηγόρος και πρώην βουλευτής, συγκεντρώνει το 28,3% των ψήφων, ενώ ο Μπόριτς, που ηγείται του συνασπισμού «Apruebo Dignidad» (Εγκρίνω/Ψηφίζω Αξιοπρέπεια) βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το 25,07%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η εκλογική υπηρεσία (SERVEL) της Χιλής.

Τρίτος, με ποσοστό 13,6%, αναδείχθηκε ο Φράνκο Παρίσι, νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, γεγονός που θεωρείται πλεονέκτημα για τον Καστ, καθώς στο πεδίο της οικονομίας μοιράζεται αρκετές απόψεις με τον Παρίσι.

Η υποψήφια Γιάσνα Προβόστε και ο Σεμπαστιάν Σίτσελ καταλαμβάνουν αντίστοιχα την τέταρτη και την πέμπτη θέση, με 12,36% και 11,96% των ψήφων αντίστοιχα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...