Χιλιάδες λαού στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Σε κοσμοπλημμύρα εργατών, φοιτητών, μαθητών, του λαού της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών Σωματείων για το έγκλημα στα Τέμπη. 

«Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών! Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αποτελούν την καύσιμη ύλη των κερδών τους, με τη ζωή μας αναλώσιμη. Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης! Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων», ακούγεται από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

«Πρέπει η απάντηση που θα δώσει η εργατική τάξη, ο λαός μας, η νεολαία, να είναι τέτοια που ποτέ ξανά να μην τεθεί η υγεία και η ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κοράκια, στον αντίποδα της ζωής και της υγείας τους για λογαριασμό των κερδών τους», δήλωσε από την απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων όπου συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη για το έγκλημα στα Τέμπη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Αφού ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και το ρόλο ορισμένων πολιτικών που οδήγησαν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, συμπλήρωσε πως «το πιο ευθύβολο και σίγουρο, ακριβές εργαλείο για να το πετύχει αυτό η νεολαία και ο λαός μας, είναι η δυνάμωση του ΚΚΕ».

«Απεργούμε ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί», επεσήμανε ο Θοδωρής Βαριδάκης, εργαζόμενος στο σιδηρόδρομο, «απεργούμε για τους αδικοχαμένους» αλλά και για να μην ξανασυμβεί. «Παραμένει προδιαγεγραμμένο έγκλημα γιατί πουθενά δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο, ούτε στο σιδηρόδρομο, σε κανένα Μέσο Μεταφοράς», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για να μην συμβεί ξανά, είναι να αγωνιστούμε, να βγούμε όλοι στους δρόμους, να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, να οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Σωματεία τους.   

Δείτε ακόμα...