Χίος: Απαράδεκτη δίωξη κατά τεσσάρων προέδρων Κοινοτήτων που διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής στη Χίο, με τη δίωξη 4 προέδρων κοινοτήτων, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στο νησί.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Λαγκάδα, Μάρκος Κούνουπας και Συκιάδας, Κώστας Μαυρέλος, που έχουν εκλεγεί με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μάλιστα, ο πρώτος προσήχθη από το ιατρείο του και ο δεύτερος από το κατάστημα εστίασης που είναι σερβιτόρος.

Ακόμη συνελήφθησαν οι πρόεδροι των χωριών Καρδαμύλων, Δώρα Σαββοπούλου και Πιτυούς,  Μιχάλης Φυτούσης, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα με δικηγόρο.

Και οι 4 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τον Απρίλιο του 2024, με την κατηγορία της παρακώλυσης κοινωφελούς υπηρεσίας.

Το… έγκλημα για το οποίο οι πρόεδροι των κοινοτήτων κατηγορούνται είναι ότι πρωτοστάτησαν σε διαδηλώσεις, και μαζί με το λαό της Χίου απαίτησαν να μην μπει λουκέτο στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στο νησί. Η διαμαρτυρία τους πάει κόντρα στις αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση, που περνάει μέσα και από το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, μαζί με το χτύπημα των δικαιωμάτων και τις «εθελούσιες» απολύσεις, που έχει εξαγγείλει η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από την πρώτη στιγμή έγινε συγκέντρωση Σωματείων, φορέων και κατοίκων τόσο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όσο και στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τις τρομοκρατικές διώξεις.

Παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Κατήγγειλε ως απαράδεκτες τις συλλήψεις, από αστυνομικές δυνάμεις της Χίου, τόνισε ότι η σύλληψη αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια και συνιστά ποινικοποίηση των λαϊκών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων.

«Ο αυταρχισμός και η καταστολή να σπάσουν με τη μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση» τονίζει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, ενώ την επικίνδυνη κλιμάκωση και τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου.

«Για την κυβέρνηση είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι για να μην απαξιωθεί ο τόπος σου και να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες δημότες των ακριτικών νησιών μας, πόσο μάλλον, όταν αυτός ο αγώνας είναι δεμένος με τα δικαιώματα των εργαζομένων και κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις. Με την κλιμάκωση της καταστολής η κυβέρνηση επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει όλο το αντιλαϊκό πρόγραμμα της», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Τις απαράδεκτες διώξεις καταγγέλλουν ακόμα: Το Nομαρχιακό Tμήμα Xίου της AΔEΔY, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, οι Κοινότητες Λαγκάδας, Συκιάδας, Πυτιών, Καρδαμύλων, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαγκάδας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο ΟΤΑ Χίου, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βόρειου Αιγαίου.1 / 5

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...