Χίος: Επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ το βράδυ του Μ. Σαββάτου

Πρόσφυγες - ΒΙΑΛ Χίου
Φωτό αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου, 18/4, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο. Πρόσφυγες – μετανάστες έκαψαν οικίσκους, σκηνές, δύο αυτοκίνητα, καθώς και την καντίνα που στάθμευε στο εξωτερικό χώρο της ΒΙΑΛ, ενώ έσπασαν από πέτρες παρμπρίζ αυτοκινήτων. Τα εκτεταμένα επεισόδια κράτησαν μέχρι και πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής Πάσχα.

Αφορμή φαίνεται να ήταν η είδηση του θανάτου 47χρονης γυναίκας Ιρακινής καταγωγής που νοσηλευόταν στα ιατρεία του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Τα επεισόδια -κύρια με πετροπόλεμο- άρχισαν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, όταν η 47χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου. Μεγαλύτερες διαστάσεις πήραν περί τις 9.00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Πολλές οικογένειες προσφύγων και γυναικόπαιδα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις σκηνές τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, από την ρίψη χημικών που πραγματοποιήθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν τις ομάδες των νεαρών.

Σε ότι αφορά την άτυχη γυναίκα, αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή για να επιβεβαιωθούν τα αίτια του θανάτου της. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι λίγες μέρες πριν που η 47χρονη είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο της Χίου, το τεστ για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Της είχε δοθεί φαρμακευτική αγωγή και συνέχιζε τη θεραπεία της στη ΒΙΑΛ.

Η τραγικές συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες, κάνει επιτακτική την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της πρότασης του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Δείτε ακόμα...