Χορήγηση αδειών για όλους τους πυρόπληκτους στρατιώτες

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Το προηγούμενο διάστημα ο λαός της Εύβοιας, της Αττικής και της Ηλείας ήρθε αντιμέτωπος με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τις συγκεκριμένες περιοχές. Οι συνέπειες της καταστροφής είναι ήδη ορατές, με εκατοντάδες καμένα σπίτια, στρέμματα δάσους και περιουσίες. Ανάμεσα στους πληγέντες είναι και πολλοί στρατιώτες που είδαν μόλις σε μερικές μέρες οι κόποι μια ζωής των οικογενειών τους να γίνονται στάχτη. Η κυβέρνηση με άπλετη υποκρισία προσπάθησε για ακόμη μια φορά να επιστρατεύσει τις γνωστές δικαιολογίες περί «κλιματικής αλλαγής», «απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων», όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της ΝΔ στην Ηλεία το 2007, του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι το 2018, ενώ τα υπόλοιπα αστικά κόμματα αναλώθηκαν στη γνωστή ανούσια κριτική με επιχειρήματα περί «ανικανότητας και ανευθυνότητας» της κυβέρνησης, με κοινή διαπίστωση όλων ότι «τουλάχιστον δεν θρηνήσαμε θύματα», προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Είναι ενδεικτικό για το πόσο νοιάζεται η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους και ειδικότερα για τους πυρόπληκτους φαντάρους το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχει χορηγήσει άδεια για να μεταβούν στους τόπους κατοικίας τους προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για τη δωρεάν μετακίνησή τους, καλώντας τους ουσιαστικά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε μια περίοδο που το κόστος των εισιτηρίων είναι δυσβάσταχτο.

Οι πληγές που άφησαν οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών προστίθενται στην ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι σε πολλές μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, με σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στις συνθήκες διαβίωσης, με τα κρούσματα εντός στρατοπέδων να αυξάνονται ελλείψει μέτρων προστασίας, με τους εμβολιασμούς να προχωρούν με καθυστερήσεις και χωρίς ουσιαστική επιστημονική ιατρική ενημέρωση, με τους στρατιώτες να πληρώνουν τα COVID tests και να ματώνουν οικονομικά για να καλύψουν τα έξοδα της θητείας τους.

Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κυβερνήσεων που από τη μια δαπανούν δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές που τίθενται στην υπηρεσία της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, που μπουκώνουν με «ζεστό» χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα, απαξιώνουν τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες, δεν προχωρούν στα απαραίτητα αντιπυρικά έργα για την προστασία των δασών, κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις διότι αυτά δεν αποτελούν πηγή εσόδων και κερδών και βλέπουν τα δάση ως φιλέτα για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα μπορούν και πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που εδώ και χρόνια τονίζει με επεξεργασμένες θέσεις την ανάγκη συγκρότησης ενός σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών και προστασίας των δασών με ουσιαστική ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο τον αγώνα των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών απαιτώντας αποζημίωση στο 100% των καταστροφών και των ζημιών, δωρεάν στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πληγέντες και κάθε είδους διευκόλυνση για όσο διάστημα χρειαστεί.

Να διεκδικήσουν μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλες τις μονάδες τη χορήγηση πολυήμερων αδειών για όλους τους πυρόπληκτους στρατιώτες, τη δωρεάν μετακίνησή τους και έκτακτη οικονομική βοήθεια για το υπόλοιπο της στρατιωτικής τους θητείας.

Νίκος Σμυρνιούδης,
φαντάρος της ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...