Χρήστος Καμζέλας: Η καταδίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» πρέπει να είναι συντριπτική και παραδειγματική

Η καταδίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» στη δίκη που ολοκληρώθηκε, πρέπει να είναι συντριπτική και παραδειγματική. Να αποτελέσει ένα δυνατό ράπισμα στο ναζισμό και το φασισμό, στην εγκληματική ιδεολογία που τροφοδότησε τη δράση της εγκληματικής συμμορίας. Να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Η θέση των ναζιφασιστών είναι στη φυλακή. Η δημιουργία και η ενσωμάτωση των στελεχών της σε άλλους φασιστικούς σχηματισμούς δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει το λαό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας υπήρξε ο προνομιακός χώρος που οι ναζιφασίστες έχυναν το δηλητήριο της εγκληματικής ιδεολογίας τους. Η καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για την απόρριψη και την απομόνωση κάθε φασιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς στο χώρο τους.

Ο ναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός, είναι παράγωγα του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι η αποτρόπαια μορφή του ίδιου του συστήματος, που επιδιώκει να επιβιώσει μέσα στη σαπίλα του με την τρομοκράτηση του λαού. Ο οργανωμένος αγώνας του λαού ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το ναζισμό και το φασισμό, είναι αυτός που θα τους τσακίσει.

Χρήστος Καμζέλας
Υπαστυνόμος ε.α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...