Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία έχει χάσει τον προσανατολισμό της

Αστυνομία - ΓΑΔΑ
Φώτο Αρχείου / Αστυνομία – ΓΑΔΑ / Πηγή: Eurokinissi

Στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, έδωσε συνέντευξη κυρίως για θέματα σχετικά με την αστυνομία.

Ο υπουργός σε αυτήν, θέλει να δείξει ότι πέφτει από τα σύννεφα, αφού διαπιστώνει ότι αστυνομία δήθεν έχει χάσει το στόχο της, τον προσανατολισμό της, ότι υπάρχει κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία, το οποίο το χαρακτηρίζει, πολιτικό και επιχειρηματικό.

Διαπιστώνει επίσης ότι υπάρχουν επίορκοι αξιωματικοί που συνεργάζονταν με τον υπόκοσμο και ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις φανερώνει ένα παρακράτος, που δεν έχει υπάρξει ποτέ στην μεταπολιτευτική περίοδο. Τόνισε μάλιστα ότι γίνονται προσπάθειες εξυγίανσης του Σώματος της Αστυνομίας.

Επίσης στη συνέντευξη επισημαίνει τα άβατα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ότι το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που η κυβέρνηση θα φέρει μέσα στο καλοκαίρι, κατά την προσφιλή τακτική των αστικών κυβερνήσεων, θα βάλει τάξη σε εκφυλιστικές πρακτικές.

Θεωρεί μάλιστα ότι δεν είναι επίθεση κατά των δικαιωμάτων, αλλά προστασία από την καταχρηστική άσκησή τους και τέλος ότι είναι μια συναινετική επιδίωξη μιας λειτουργικής συνύπαρξης στο δημόσιο χώρο.

Ο υπουργός δείχνει να αγνοεί, ότι τα φαινόμενα που εντοπίζει στην λειτουργία της αστυνομίας είναι σύμφυτα φαινόμενα δεμένα με τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Σήμερα μάλιστα στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού, σε συνθήκες ολοένα και περισσότερο όξυνσης των μονοπωλιακών ανταγωνισμών τα φαινόμενα του χρηματισμού, της διαφθοράς, της εξαγοράς συνειδήσεων, αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας, των όπλων και άλλα, με τη δύναμη του χρήματος ανοίγουν «δρόμους», με δέλεαρ το εύκολο χρήμα, αποκτώντας πρόσβαση όχι μόνο στο χώρο της αστυνομίας. Τα πάντα στον καπιταλισμό έχουν εμπορική αξία.

Ο υπουργός μάλιστα με περίσσιο θράσος τολμάει να μιλήσει για τον αντιλαϊκό νόμο που θέλει να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα της συγκέντρωσης και της διαμαρτυρίας, σε μια περίοδο όπου με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση περιορίζει τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Είναι πρόκληση αυτός ο περιορισμός και γιατί όχι και η κατάργηση των συγκεντρώσεων. Η κυβέρνηση θέλει να του δώσει χαρακτήρα δήθεν συναινετικό για τη συνύπαρξη στο δημόσιο χώρο.

Για το λαό μας είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, να μην υπάρχουν διεκδικήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Για το μόνο που ο λαός μας πρέπει να είναι σίγουρος είναι ότι η αστυνομία δεν έχει χάσει τον κατασταλτικό προσανατολισμό της.

Σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν ότι δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους. Αντίθετα είναι παρούσες και χτυπούν κάθε απεργιακή συγκέντρωση και διεκδίκηση, υπερασπιζόμενες τα αστικό κράτος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καμμιά αυταπάτη για το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

Η εργατική τάξη έχει χαράξει τη δικής της πορεία. Οργανώνει τις δυνάμεις του με σκοπό την αλλαγή της εξουσίας στην οικονομία. Στόχος η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό, για σοσιαλιστική οικονομία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ένας αστυνομικός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...