Δ. Κουτσούμπα στην ΕΡΤ1: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τη Βάλια Πετούρη παραχώρησε το Σάββατο 14 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο των σχολείων από την κυβέρνηση, τόνισε πως έπρεπε να είναι ανοιχτά και θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας αν αυτή είχε πάρει έγκαιρα μέτρα. Υπενθύμισε ότι πριν ακόμα από την πανδημία το ΚΚΕ ζητούσε μείωση των μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Υπογράμμισε τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί, αραίωση των μαθητών ανά τάξη, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ενώ αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση υπογράμμισε το ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας αλλά του κράτους να εξασφαλίσει τα μέσα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι κάθε χρόνο αυτή η επέτειος ήταν αγωνιστική ανάταση και δεν ήταν ποτέ κυβερνητική γιορτή. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, “δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο, να σε πυροβολούν αν κυκλοφορείς στο δρόμο”. Υπογράμμισε ότι με μάσκες, αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας η αντιιμπεριαλιστική πορεία μπορεί να γίνει. Ενώ, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ηθικό, ούτε συνταγματικό δικαίωμα να απαγορεύσει την πορεία.

Για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτό δε σημαίνει να πληρώνεις αυτούς που έχουν θησαυρίσει στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, γιατί τελικά αυτό το κόστος μετακυλίεται στο κράτος, δηλαδή στους πολίτες. Απαιτείται κανονική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, υπογράμμισε, και ένταξή τoυ στον κρατικό σχεδιασμό. Αναφερόμενος στη συζήτηση για το εμβόλιο σημείωσε ότι αναδεικνύονται οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να έχει βρεθεί νωρίτερα εμβόλιο αν δεν υπήρχε αυτός ο σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρίες και τα αστικά κράτη. 

Η αντιδραστική διακυβέρνηση Τραμπ τελείωσε απ’ ότι φαίνεται όμως πραγματική αλλαγή για τον Αμερικάνικο λαό δε θα υπάρξει, σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αμέσως μετά την ανακήρυξη του Μπάιντεν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεσή του ουσιαστικά κάνει πλάτες στις τουρκικές απαιτήσεις. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν ως προτιμότερο εταίρο την Τουρκία, θέλουν να τραβήξουν τον Ερντογάν και την Τουρκία στο ΝΑΤΟ και με άλλοθι αυτό πιέζουν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν απαράδεκτες υποχωρήσεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε ότι σήμερα λύση μπορεί να δοθεί με ένα ενιαίο κράτος, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...