Δ. Κουτσούμπας: Επείγουν τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης

Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Κέρκυρα
Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Κέρκυρα

Στην περιοχή του Ποταμού, που έχει πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κέρκυρα. 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την άφιξή του στην περιοχή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί, έτσι κι αλλιώς, τα φυσικά φαινόμενα συμβαίνουν, όμως το πρόβλημα είναι τι μέτρα παίρνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά των όποιων φυσικών φαινομένων. Έτσι λοιπόν οι πλημμύρες δεν είναι τυχαίες και δεν γίνονται από μόνες τους, “επειδή είναι η κλιματική αλλαγή”, “επειδή ο Θεός δεν μας πονάει” κι οτιδήποτε άλλα επιχειρήματα λένε οι διάφορες κυβερνήσεις και οι εκάστοτε εξουσίες. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται μέτρα αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά και αυτά δυστυχώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τις Περιφέρειες, ούτε από την ΕΕ, ούτε από τις κυβερνήσεις, διότι δυστυχώς δεν θεωρούνται κερδοφόρα για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να κάνουν αυτά τα έργα.

Άρα, λοιπόν, το ζήτημα επείγει, διότι αντιπυρική προστασία δεν υπάρχει, αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχει, αντισεισμική θωράκιση δεν υπάρχει και ο λαός θα πληρώνει συνεχώς τα σπασμένα. Ακόμα δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις και ακόμα δυστυχώς και εδώ που είμαστε στον Ποταμό στην Κέρκυρα, δεν έχουν ξεκινήσει τα στοιχειώδη έργα αποκατάστασης και της γέφυρας και της περιοχής εδώ, και κυρίως των καταστροφών που έγιναν στις περιουσίες των κατοίκων».

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...