Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να μη φέρει το νομοσχέδιο που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και θεωρεί κόστος την Ψυχική Υγεία

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί επισκέφθηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αρχικά συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ιδρύματος και στη συνέχεια με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. 

Στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για τη Ψυχική Υγεία, το οποίο είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και θεωρεί «κόστος» για το κράτος την Ψυχική Υγεία την ώρα μάλιστα που έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα της Ψυχικής Υγείας. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει τη διάλυση των υπηρεσιών της δημόσιας Ψυχικής Υγείας, το κλείσιμο ειδικών ψυχιατρικών μονάδων, την κατάργηση των θεραπευτικών προγραμμάτων, την ιδιωτικοποίηση των εξαρτήσεων γιατί θα επιδεινώσουν τα προβλήματα.  

Ο πρόεδρος του σωματείου Στ. Καλαρύτης τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, με κυρίαρχο τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού (δείτε εδώ βίντεο).

Δηλωτικό αυτού είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο που μόνο τον περασμένο χρόνο δέχτηκε 80.000 ασθενείς εργάζονται μόλις 48 γιατροί!!! 

Το οργανόγραμμά του είναι απαρχαιωμένο και υπολείπεται κατά 50 με 60% των αναγκών σε προσωπικό σήμερα. Επισημάνθηκαν ακόμα ως σημαντικά προβλήματα η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ μεγάλων σε ηλικία, αλλά κυρίως άσχετων με το αντικείμενο εργαζομένων σε θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό, η παράδοση τομέων σε ιδιώτες.

Νωρίτερα ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Μιχάλη Σελέκο, δήμαρχο Χαϊδαρίου και τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, γραμματέα της ΤΟ Υγείας – Πρόνοιας της ΚΟΑ, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου όπου η διοικήτρια Δέσποινα Τσαγδή τον ενημέρωσε για την κατάσταση της δομής, επισημαίνοντας και αυτή ως μείζον πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...