Δ. Κουτσούμπας: Να τερματιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός της Κούβας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Συνδικάτων Κούβας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Συνδικάτων Κούβας, η οποία αποτελείται από τον Ulises Guilarte de Nacimiento, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας-ΠΣΟ και τον Ismael Drullet Perez, μέλος της Γραμματείας της CTC και μέλος της Εθνικής Συνέλευσης της Κούβας. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα Αramis Fuente Hernandez.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλη του ΠΓ και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Στη συνάντηση σε συντροφικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κούβα, τις διεθνείς εξελίξεις και τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.

Ο σύντροφος Ulises ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τον αγώνα του κουβανικού λαού ενάντια στον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της επανάστασης και ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού, αναφέρθηκε στη στήριξη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στην Κούβα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε την κουβανική αντιπροσωπεία για τις θέσεις και τον αγώνα του ΚΚΕ για τα δικαιώματα του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την επιτυχία της πρόσφατης πανελλαδικής απεργίας. Έθεσε τις θέσεις του κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας, την πάλη ενάντια στις αμερικανικές βάσεις, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε τον απαράδεκτο πολύχρονο αποκλεισμό της Κούβας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και απαίτησε τον τερματισμό του. Αναφέρθηκε στη διαρκή διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και στην πολύμορφη ενίσχυσή της την επόμενη περίοδο, στο πλευρό του ΚΚ Κούβας και στον Κουβανικό λαό.

Ο σ. Ulises μετέφερε πρόσκληση της ηγεσίας του ΚΚ Κούβας προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να επισκεφτεί την Κούβα την επόμενη περίοδο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...