Δ. Μανωλάκου: Η λογική κόστους – οφέλους η αιτία κάθε εγκλήματος κατά του λαού

Ο κύριος όγκος του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που τιτλοφορείται «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών», στην πραγματικότητα αφορά νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ανάμεσα στις διατάξεις ξεχωρίζουν η ιδιωτικοποίηση ιαματικών πηγών και λιμανιών, η περαιτέρω υποβάθμιση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, η διάσπαση του έργου του ΟΑΣΘ, η ενίσχυση του τουριστικού κεφαλαίου, ενώ οι προσλήψεις είναι «με το σταγονόμετρο», είπε χαρακτηριστικά η Δ. Μανωλάκου.

Όσο για τα μέτρα για τον σιδηρόδρομο, η βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι αναπαράγουν τις ίδιες αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι οι αποζημιώσεις στους συγγενείς δεν θα φέρουν τους αδικοχαμένους πίσω, αλλά ούτε θα απενοχοποιήσουν από τις ευθύνες.

«Δεν μπορείτε να συγκαλύψετε τις αιτίες ακόμα και αν στήνετε αντιπαραθέσεις», είπε απευθυνόμενη προς τα άλλα κόμματα, καθώς μαζί εφάρμοσαν την πολιτική απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων.

Ακόμα σημείωσε ότι η σχέση κόστους – οφέλους είναι η αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε κάθε χώρο δουλειάς, με τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους να αντιμετωπίζουν ως κόστος τη ζωή των εργαζομένων και των επιβατών και ως εμπόδιο για το κέρδος τους, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κρεματόρια.

Η Δ. Μανωλάκου θύμισε ότι η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε στην Ενέργεια με την απελευθέρωση που οδήγησε σε ενεργειακή φτώχεια και μαγκάλια, στην Υγεία με τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για να ενισχυθούν οι έμποροι της Υγείας. Η πολιτική αυτή παράγει ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τον λαό, ο οποίος πρέπει να απαντήσει στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά την επόμενη μέρα, σημείωσε. 

Δείτε ακόμα...