Δ. Μανωλάκου: Να αποσυρθεί το Ν/Σ για τον κώδικα ιδ. ναυτικού δικαίου, το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών

Επί των άρθρων τοποθετήθηκε σήμερα η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, στο νομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας για την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ, σημείωσε πως η τροποποίηση του Κώδικα στοχεύει στο παραπέρα ξήλωμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Περιλαμβάνει επικίνδυνες διατάξεις και πρέπει να αποσυρθεί, καθώς πλήττει την καρδιά των ΣΣΕ και επεκτείνει τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει τα ελάχιστα και ρίχνει τα δικαιώματα στα Τάρταρα. Αυτή τη σύμβαση, υπενθύμισε, είχαν επικυρώσει τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ από το 2012 βάζοντας τους ναυτεργάτες στο μάτι του κυκλώνα. 

Ειδικότερα για την κατάργηση των ΣΣΕ, υπογράμμισε πως είναι στρατηγικής σημασίας για τους εφοπλιστές, αφού συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση και θωράκιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητάς τους.

Όπως πρόσθεσε, την τελευταία 5ετία, με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, περνούσαν νόμους-εκτρώματα για κατάργηση των ΣΣΕ, τσακίζοντας μισθούς και εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργατών της θάλασσας, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.  

Καταλήγοντας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των ναυτεργατών και τη 48ωρη απεργία τους και τα δίκαια αιτήματά τους. 

Νωρίτερα, σήμερα, στο πλαίσιο της ακρόασης των εμπλεκόμενων φορέων, μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. 

Δείτε ακόμα...