Δ. Μανωλάκου: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συσκοτίσουν τη σύμπλευση στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων να συσκοτίσουν το γεγονός ότι το νερό ήταν και είναι εμπόρευμα, μέσα από την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, κατήγγειλε στη δευτερολογία της η Διαμάντω Μανωλάκου βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Κατήγγειλε την υποκρισία ΝΔ, που δια στόματος του υπουργού Κ. Σκρέκα, ισχυρίζεται πως το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να το υπερασπίζονται ως κοινωνικό αγαθό, τη στιγμή που όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους για την εμπορευματοποίηση του νερού εδώ και χρόνια, ακολουθώντας τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες ενώ τώρα η πολιτική αυτή συνεχίζεται, όπως απαιτεί άλλωστε και το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης.  

Έφερε ως παράδειγμα, αυτό που αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, για την αναδιοργάνωση από την νέα ΡΑΕ των παρόχων νερού με συνενώσεις και με πρόσχημα τη βελτίωση της διαχειριστικής τους ικανότητας, γεγονός που σημαίνει συγκεντροποίηση σε λίγα χέρια, όπως είπε η Δ. Μανωλάκου. Κατήγγειλε, επίσης ότι σε άλλα άρθρα του σχεδίου νόμου, καταστρέφονται δάση και δασικές εκτάσεις προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας και των καρτέλ ομίλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Υπογράμμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις παραχώρησαν πηγές νερού που ανήκουν σε όλη την κοινωνία σε εταιρείες εμφιαλωμένου νερού, αντί να τις αξιοποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού με φθηνό και ποιοτικό νερό. Η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις εργαζομένων σε όλη τη χώρα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην υπουργική τροπολογία που αφορά τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων, καθώς τον παραχωρεί σε ιδιώτες και δεν προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, δημιουργείται μία ηλεκτρονική πλατφόρμα από ιδιώτες, υπό την εποπτεία του ΤΕΕ, χωρίς όμως να καθορίζονται συγκεκριμένα οι διαδικασίες, ο τρόπος και το ύψος πληρωμής, τα οποία παραπέμπονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Τέλος, αναφέρθηκε στο άρθρο 6 για την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο, σημειώνοντας ότι το άρθρο έχει ένα σωρό εξαιρέσεις που τελικά αναιρούν αυτή την αναστολή.  

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...