Δ. Μανωλάκου στο Σχιστό: Είμαστε εδώ όλοι σαν μια γροθιά για να εμποδίσουμε αυτό το αίσχος

Δυναμική κινητοποίηση - αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας, από την Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων)
Δυναμική κινητοποίηση – αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας, από την Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων)

Στην δυναμική κινητοποίηση – αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας, από την Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων), παραβρίσκεται η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Σε δήλωσή της μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είμαστε εδώ όλοι σαν μια γροθιά για να εμποδίσουμε αυτό το αίσχος. Δεν πρέπει να περάσει, σημείωσε χαρακτηριστικά η Δ. Μανωλάκου. 

Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ

Δυναμική κινητοποίηση – αποκλεισμός πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας στο ΣΜΑ του Σχιστού Πειραιά, από την Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης φορείς από τη Δραπετσώνα-Κερατσίνι και το Πέραμα, καθώς και το Δημοτικό Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Στο χώρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία με τους φορείς και την Συντονιστική Επιτροπή να απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πολύμορφο πρόγραμμα δράσης που θα ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό

Θα συνεχιστούν ως εξής:

  • Κινητοποίηση την μέρα ψήφισης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
  • – Πικετοφορίες την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 18.00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) και στην πλατεία Ηρώων.
  • – Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων στον Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.

«Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης. Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των Σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή.

Δείτε ακόμα...