Δ. Σταματέλου: Το ΚΚΕ πιστεύει στη δύναμη των λαών της Ευρώπης

Η δικαστική απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι είναι απαράδεκτη, γιατί αθωώνει τους πολιτικούς και επιχειρησιακούς παράγοντες που είχαν εμπλακεί εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα, στην καταστροφή που σημειώθηκε στην Ανατολική Αττική, τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμητρα Σταματέλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Μάλιστα, η Δ. Σταματέλου στάθηκε και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η δίκη, επισημαίνοντας την επιλεκτική σβελτάδα που χαρακτηρίζει την αστική δικαιοσύνη, όταν, όπως είπε, προσφεύγει σε αυτήν η εργοδοσία, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται μέσα σε λίγες ώρες.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι πρόκειται και για μια δικαστική απόφαση που βασίζεται στην άθλια λογική του «ανθρώπινου λάθους», την οποία ανέδειξε από την πρώτη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και σιγόνταραν, από πλευρά τους, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας, έτσι, διαχρονικές πολιτικές ευθύνες. Σε αυτό το σημείο, προειδοποίησε και για το τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και μελλοντικά, όπως στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών, μιας και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει συνεχώς για «ανθρώπινο λάθος», ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κρύψουν και τις δικές τους ευθύνες, επιρρίπτοντας ευθύνες για ζητήματα διαχείρισης και σε συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρησιακά πρόσωπα. 

Επίσης, στην αρχή της συνέντευξής της, η Δ. Σταματέλου σχολίασε και το ζήτημα της διάρρηξης του υπουργείου Εσωτερικών, αναδεικνύοντας μια σειρά ερωτήματα που εγείρονται και εξακολουθούν να είναι αναπάντητα, όπως για το είδος των στοιχείων και τη συσχέτισή τους με την εκλογική διαδικασία. Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται μια απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας, ότι από κυβερνητικής πλευράς υπάρχει «σιγή ιχθύος»…

Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το ΚΚΕ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές γιατί πιστεύει στους λαούς της Ευρώπης και για αυτό καλεί τον ελληνικό λαό να πάει στην κάλπη με κριτήριο την ακρίβεια και την κατάσταση στα εργασιακά, την Παιδεία και την Υγεία, το γεγονός ότι η πλειονότητα όσων νομοθετούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ουσιαστικά αποφάσεις και οδηγίες της ΕΕ, ότι η πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους πολέμους είναι, επίσης, αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να στηρίξει, τελικά, το ΚΚΕ στις 9 Ιούνη: «Αυτό που θα τους μπει στο μάτι είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να βγάλει παραπάνω ευρωβουλευτές, να καταψηφίζει, να αποκαλύπτει, να καταγγέλλει και να παρεμβαίνει».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...