Δανία: Οργισμένοι οι εκτροφείς βιζόν κατέβηκαν με τρακτέρ στους δρόμους

Διαμαρτυρία αγροτών και εκτροφέων βιζόν στη Δανία
Διαμαρτυρία αγροτών και εκτροφέων βιζόν στη Δανία

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν βγήκαν στους δρόμους της Κοπεγχάγης για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφαση θανάτωσης περίπου 15 εκατομμυρίων βιζόν δεν έχει νομική βάση προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς (…). Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα για σεβασμό του Συντάγματος.

Ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...