ΔΕΑ: Μη καταβολή αποζημίωσης 5 ημερών εκτός έδρας

ΔΕΑ- ΣΕΑΠ- ΥΕΑ
Παράδοση της σημαίας στην επόμενη εκπαιδευτική σειρά ΥΕΑ, ΣΕΑΠ ,2018 Β’ ΕΣΣΟ / Πηγή: Eurokinissi

Έκτακτο κονδύλι ύψους 15 εκ. Ευρώ εγκρίθηκε για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, λογω της αυξημένης επιφυλακής και επιτήρησης που έλαβε χώρα το τελευταίο τρίμηνο για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών της χώρας.

Από τους δικαιούχους της παραπάνω αποζημίωσης εξαιρούνται οι ΔΕΑ των σειρών 2019 Δ’ και 2020 Α΄, παρ όλο που για το διάστημα των μηνών αυτών ανταποκρίθηκαν με σθένος στις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, απασχολούμενοι μάλιστα πολύ πέραν του ωραρίου υπηρεσίας τους.

Τίθεται, συνεπώς, το εύλογο ερώτημα κατά πόσο είναι δίκαιο να αποκλείονται οι ΔΕΑ από την καταβολή αποζημίωσης , εφόσον έφεραν εις πέρας τις αυξημένες υποχρεώσεις τους και συνέβαλαν στην διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατά τρόπον ανάλογο με αυτό του υπόλοιπου προσωπικού. Ίσως, λοιπόν, κρίνεται απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι νομικές στρεβλώσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποφευχθούν οι διακρίσεις υπέρ του μόνιμου προσωπικού.

Δείτε ακόμα...