“Defender Europe 21”: Έξω απ’ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το “LIBERTY”

Το Αμερικανικό μεταγωγικό "LIBERTY PROMISE"
Το Αμερικανικό μεταγωγικό “LIBERTY PROMISE” / Πηγή: MarineTraffic

Έξω απ’ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται το “LIBERTY”, που μεταφέρει στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό για την μεγάλη άσκηση, “Defender Europe 21“.

Ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση με συμμετοχή και της χώρας μας, η κολοσσιαία ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender Europe 21». Πρόκειται για μια γιγαντιαία «πρόβα πολέμου», για την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως κομβικό σημείο άφιξης και ανασυγκρότησης και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου και για την μετακίνηση των δυνάμεών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προς τις χώρες προορισμού τους, για τους επόμενους μήνες.

Σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής, με ενοποίηση σε κοινή επιθετική δράση, των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και χωρών εκτός ΝΑΤΟ.

Οι δραστηριότητες DEFENDER-Europe 21 ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και θα εξελίσσονται έως και τον Ιούνιο.

Δείτε ακόμα...