Δελής: Τα self test πρέπει να γίνονται από τον ΕΟΔΥ

7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης - Σχολείο
Πηγή: Eurokinissi

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είχε σταθερά από την αρχή ένα ταξικό πρόσημο υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, υπενθυμίζοντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου, αλλά και νομοσχέδια που επιδείνωσαν τη θέση των εργαζομένων και του λαού. 

Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων που είναι κλειστά σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, επισήμανε ότι είναι μία πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και όχι των λοιμωξιολόγων. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις υγειονομικής προστασίας για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με ασφάλεια για όλους. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή τα μικρομάγαζα και οι αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν με λουκέτα, μετά τα αλλεπάλληλα λοκντάουν κι ενώ οι υποχρεώσεις και τα χρέη τους τρέχουν. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματά τους για θέσπιση αφορολόγητου ορίου, καταβολή επιδόματος ειδικού σκοπού για κάθε μήνα που είναι κλειστά κ.ά. προκειμένου να υπάρξει μια ανάσα ανακούφισης. 

Όσον αφορά τα σχολεία, υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης που αποφάσισε να ανοίξει τα Λύκεια, με τη διεξαγωγή των self tests, μετακυλίοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους γονείς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα έπρεπε με κεντρική κρατική ευθύνη να διεξάγονται τεστ σε όλα τα σχολεία ανά εβδομάδα, από συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα καταγράφουν, θα ταξινομούν και θα ελέγχουν την επιδημιολογική επιτήρηση.

Τέλος, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός πως οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία δεν επαρκούν, πάνω από 100 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι περιμένοντας μία κλίνη ΜΕΘ, ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε μίας νόσου νόσου ενώ παρατηρείται εκτίναξη της υπόλοιπης νοσηρότητας.

Δείτε ακόμα...