Δεν κάνει κακοκαιρία, φτώχεια και κρατική ολιγωρία κάνει!

Κακοκαιρία "Ελπίς": Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό
Κακοκαιρία “Ελπίς”: Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό / Πηγή: Eurokinissi

Ο χιονιάς είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες. Παρά τις «συνεχείς συσκέψεις» ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φεβρουαρίου με την κακοκαιρία «Μήδεια», το «στοίχημα» που δόθηκε από την Πολιτική Προστασία για να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, χάθηκε πανηγυρικά.

Χιλιάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους ακόμα και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, εγκαταλειμμένοι στο έλεος του χιονιού και του ψύχους, καταγγέλλοντας πως δεν βλέπουν πουθενά εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τον δρόμο. Πολλοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους έχοντας μετά από 5 και 8 ώρες μείνει από βενζίνη.

Η κατάσταση στην έξοδο προς την εθνική οδό είναι χαοτική. Νταλίκες έχουν διπλώσει κι έχουν φράξει τον δρόμο, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων.

Έκλεισε η λεωφόρος Κατεχάκη, μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά προς το αεροδρόμιο και προς τα νοσοκομεία ανθρώπων που κινδυνεύει η ζωή τους. Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΔΗΝ για τις μετακινήσεις υγειονομικών προς και από τα νοσοκομεία. Έκκληση για τα αυτονόητα!

Στη Λιβαδειά τρένο παραμένει ακινητοποιημένο αφού έσπασε ο χιονοδιώκτης με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα στην αμαξοστοιχία και να παραμείνουν οι επιβάτες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση σε Εύβοια και Αττική, καθώς οι δύο περιοχές εξακολουθούν να πλήττονται από τον χιονιά και η διαχειρίστρια εταιρεία, όπως και ο κρατικός μηχανισμός, πιάστηκε ξανά αδιάβαστη.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Επαναλαμβάνεται τραγελαφικά και άκρως επικίνδυνα κάθε χρόνο, καθώς φυσιολογικές χιονοπτώσεις βαφτίζονται «ακραία» και «πρωτόγνωρα» καιρικά φαινόμενα, με στόχο να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις για τις λαϊκές ανάγκες του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής προστασίας οι οποίες όμως αποκαλύπτονται περίτρανα.

Όχι, δεν είναι σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας. Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κρατικής αδιαφορίας. Ξανά.

Η φύση έκανε πάντα τη δουλειά της όμορφα κι απέριττα καθώς, τα πάντα εν σοφία εποίησε.

Δεν κάνει κακοκαιρία, φτώχεια και κρατική ολιγωρία κάνει!

Ρούλα Καραγιάννη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...