Δεν μαζεύεται

Ελλάδα - Ισραήλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει απερίφραστα» την επίθεση και «εκφράζει την αλληλεγγύη του» στο Ισραήλ. Αυτή η ανακοίνωση – μνημείο, που στέλνει «στο πυρ το εξώτερον» τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, έγραψε και δεν ξεγράφει.

Είναι η κατάπτυστη υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωατλαντικό ανακοινωθέν καταδίκης του λαού της Παλαιστίνης, που δίνει το «πράσινο φως» στο κράτος – δολοφόνο να τον μακελέψει για άλλη μια φορά, όπως ήδη γίνεται με τους βομβαρδισμούς της Γάζας και την προετοιμασία χερσαίας επίθεσης.

Το ίδιο ισχύει βέβαια με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με το αμερικανοΝΑΤΟικό «δόγμα» στην περιοχή. Οποια προσπάθεια κι αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των υστέρων να τα «μαζέψει» και να εμφανιστεί ως αλληλέγγυος τάχα με τον Παλαιστινιακό λαό, μόνο αηδία και αποστροφή προκαλεί. Οπως είπε άλλωστε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης τις προάλλες στην ΕΡΤ, «πάνω απ’ όλα, τα εθνικά ζητήματα» της Ελλάδας! Που σημαίνει ότι «κάνουν πλάτες» στο Ισραήλ για να μην κινδυνεύσει ο ρόλος της ελληνικής αστικής τάξης ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και ως ευρωατλαντικής γέφυρας προς τις χώρες του Κόλπου, μέχρι και την Ινδία.

Και μιας και το ‘φερε η συζήτηση: Τι θα γίνει με εκείνη την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης; Για πόσα ακόμα χρόνια θα την κρατούν χωμένη στα συρτάρια τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι, προς μεγάλη ικανοποίηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων τους;

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...