Δένδιας: Είδε φιλότιμες προσπάθειες της Τουρκίας στη Λιβύη

EUROKINISSI

Με τη συμμετοχή δεκάδων αξιωματούχων από διεθνείς, περιφερειακούς οργανισμούς και κυβερνήσεις χωρών της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκίνησε χτες στην Τρίπολη της Λιβύης η Διεθνής Διάσκεψη «για τη σταθεροποίηση» της χώρας. Ο Νίκος Δένδιας είδε φιλότιμες προσπάθειες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Με το πέρας της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας προέβη σε μια δήλωση που εγείρει ερωτήματα και αφορά τη στάση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Λιβύης. Θυμίζουμε ότι η Άγκυρα έστειλε μισθοφόρους και στρατιωτικό εξοπλισμό συμμετέχοντας ενεργά στις πολεμικές συρράξεις βοηθώντας την τότε ορισμένη απ’ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Κυβέρνηση, GNA.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες, πρέπει να πω, προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη», εμφανίζοντας ως «απαραίτητες ενέργειες» «πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη».

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της «θετικής ατζέντας» που αναπτύσσουν με την τουρκική αστική τάξη, ο υφυπουργός Φραγκογιάννης συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον ομόλογό του Σεντάντ Ονάλ, όπου «έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα προόδου της θετικής ατζέντας, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δύο στην Αθήνα εντός του Νοέμβρη».

Δείτε ακόμα...