Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής θωράκισης

Πυρκαγιά στην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
Πυρκαγιά στην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Σε σχόλιό της για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις Πόρτες και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, αλλά και για αυτές που ξέσπασαν στον Άραξο και την Τέμενη Αιγίου, οι οποίες δεν πήραν διαστάσεις, η ΤΕ Αχαϊας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για ακόμα μια φορά και παρά τις συνεχείς επερωτήσεις του ΚΚΕ για ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας επαναλαμβάνεται το ίδιο τραγικό σκηνικό όπως κάθε καλοκαίρι. Αυτή τη φορά έχουμε την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας καταστρέφοντας ποιμνιοστάσια και ελαιόδεντρα και οδεύει στα χωριά της Ηλείας απειλώντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ενώ παράλληλα νέες εστίες εμφανίστηκαν σε Σαγέικα, Άραξο και Τέμενη Αιγίου. Φτάνει πια με την επίκληση κάθε φορά εξωγενών παραγόντων όπως ο “στρατηγός άνεμος” και ο καύσωνας! Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικές ευθύνες για τα ανύπαρκτα μέτρα αντιπυρικής θωράκισης.

Ο λαός μας έχει πείρα, τώρα απαιτείται να οργανωθεί η πάλη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, για την προστασία των δασών. Σήμερα υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για να προβλεφθούν οι παράγοντες που συμβάλουν στην εκδήλωση των πυρκαγιών, υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης πρόβλεψης για τις επικίνδυνες μέρες και περιοχές. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, που θα βασίζεται σε ένα εκπαιδευμένο και στελεχωμένο Πυροσβεστικό Σώμα και Δασική Υπηρεσία, είναι η λογική “κόστους-οφέλους” της ΕΕ και των κυβερνήσεων που βάζει στο ζύγι την αντιπυρική θωράκιση της χώρας.

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή μας».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...