Διαμαρτυρία για το θάνατο φαντάρου στη Λήμνο

Φαντάροι - Στρατευμένοι - Στρατιώτες της 88 ΣΔΙ, Λήμνου (Αγ. Ευστράτιος) 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της 88 ΣΔΙ, Λήμνου (Αγ. Ευστράτιος) 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Στο ALT.GR έφτασε επιστολή, η οποία ήδη έχει δημοσιευθεί στον τύπο και σε άλλα site την οποία και παραθέτουμε:

“Καλησπέρα σας, υπηρετώ στην 88ΕΜΑ στην Λήμνο (τεθωρακισμένα). Όπως ίσως γνωρίζετε στο στρατόπεδο μας πέθανε το Σάββατο ένας φίλος-φαντάρος 23 ετών. Εγώ προσωπικά είμαι σοκαρισμένος γιατί έγινε φίλος μου και πέθανε έτσι ξαφνικά. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογία μου είναι χάλια και εδώ δεν έχουμε καμία στήριξη. Συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα. Με έχουν χώσει ήδη 2 υπηρεσίες μέσα σε 2 μέρες και το πρωί κανονικά συνεχίσαμε εκπαίδευση ενώ το παιδί κηδευόταν. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω που να απευθυνθώ είμαι σε απόγνωση. Οι γονείς μου παίρνουν τηλέφωνο στο στρατόπεδο από το Σάββατο δεν τους το σήκωσαν ποτέ! Θέλουμε βοήθεια, πρέπει να φύγουμε από δω, αυτό που ζω εδώ μέσα. Είναι μια φρίκη, εύχομαι κανένα παιδί που υπηρετεί να μην δει έναν φίλο του νεκρό και όλοι εκεί μέσα να μην τους νοιάζει τίποτα, ούτε το παιδί που έχασε την ζωή του αλλά ούτε και η δική μας ψυχολογία, μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε ρομπότ. Έχουμε και συναισθήματα, παλικάρι πέθανε… Είμαι μικρός, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, ζητάω μόνο μετάθεση να φύγω από εδώ μέσα να ηρεμήσω. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ χρειαζόμαστε βοήθεια η Β εσσο Τεθωρακισμένων Λήμνου”.

Το ALT.GR μαζί με τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του φαντάρου, στηρίζει τις απόψεις που αναφέρονται και καλεί τους στρατευμένους και τους γονείς τους να εκφράσουν τα παράπονά τους και τις διαμαρτυρίες τους, για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη μονάδα.

Τονίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, με αφορμή το τραγικό συμβάν που έγινε στη μονάδα, πρέπει να παίρνονται υπόψη η ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους στρατευμένους από το θάνατο του συναδέλφου τους στο στρατόπεδο.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης των στρατευμένων και ο πρόεδρός της Άγγελος Βρεττός, τονίζουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για τα προβλήματα που παραθέτει στην επιστολή του ο φαντάρος από την 88 ΕΜΑ στη Λήμνο.

Δείτε ακόμα...