Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Μαρόκου για το βάρβαρο έγκλημα στη Μελίγια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Μαρόκου στο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το ΠΑΜΕ, Σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους και φορείς αναδεικνύοντας τις ευθύνες για τη σφαγή μεταναστών στη Μελίγια.

«Με το αίμα των λαών χαράσσονται τα σύνορα των ιμπεριαλιστών», έγραφαν πικέτες που κρατούσαν διαδηλωτές. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σωματεία εργαζομένων, την ΕΕΔΥΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, το πανό του οποίου ανέγραφε «Οι νεκροί μετανάστες στη Μελίγια δεν θα ξεχαστούν. ΕΕ – κυβερνήσεις δολοφονούν».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και εκ μέρους του ΜΑΣ η Κωνσταντίνα Παντελάρου, από τον Σύλλογο Φιλοσοφικής.

Ο Παναγιώτης Κατάρας κατήγγειλε την πρεσβεία και τον πρέσβη του Μαρόκου γιατί, ενώ είχαν ενημερωθεί για τη σημερινή κινητοποίηση, φρόντισαν να είναι απόντες. Βέβαια, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κατάρας, δεν είναι απόντες όταν πρόκειται να θανατώσουν ανθρώπους. Εμείς, σημείωσε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκειμένου να οργανώσουμε την πάλη μας Έλληνες και ξένοι εργάτες για το δίκιο μας».

Αμέσως μετά αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θυροκόλλησε στην είσοδο της πρεσβείας του Μαρόκου το ψήφισμα της διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση έγινε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Με tweet του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «Οι κυβερνήσεις Μαρόκου – Ελλάδας με Αστυνομία υποδέχονται τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν τη σφαγή μεταναστών στη Μελίγια».

Στην κινητοποίηση χαιρέτισε εκ μέρους του ΜΑΣ και η Κωνσταντίνα Παντελάρου, από τον Σύλλογο Φιλοσοφικής, καταγγέλλοντας την απάνθρωπη δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας.

Δείτε ακόμα...