Διχαστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της ΕΑΑΣ: “Το ΚΚΕ δεν έκανε αντίσταση”!

Πρωτοσέλιδο της Ένωσης Απόστρατων Αξιοματικών Στρατού

Ένα ακόμη απίστευτα διχαστικό δημοσίευμα της Εθνικής Ηχούς, της εφημερίδας που εκδίδει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού! Και μάλιστα είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας!

Συνέντευξη του Δρ. Ιωάννη Μπουγά , ιστορικού , ο οποίος στην ερώτηση “αν τελικά,το ΚΚΕ έκανε αντίσταση κατά των κατακτητών για πατριωτικούς λόγους ή απλώς επιδίωκε να κατακτήσει την εξουσία”, απαντά:

“Η σύντομη απάντηση είναι, ότι δεν έκανε αντίσταση αλλά προετοίμαζε κατάληψη της εξουσίας. Οι ηγέτες του ΕΑΜ/ΚΚΕ ξεκίνησαν να ομιλούν για αντίσταση μόνο μετά την επίθεση της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, αντιστρέφοντας τη μέχρι τότε φιλοναζιστική θέση τους, ανταποκρινόμενοι στην εντολή της Κομιντέρν να πολέμήσουν τους Γερμανούς. Όμως, δεν θα δείτε το ΚΚΕ να συμμετέχει σε καμία πραγματικά αντιστασιακή ενέργεια, όπως σε δολιοφθορές που επιζητούσαν οι σύμμαχοι, παρότι έλαβαν τις πρώτες χρυσές λίρες από τη SOE, μέσω του πράκτορα «Οδυσσέα», το φθινόπωρο του 1941. Ο Γιώργης Σιάντος είναι γνωστόν ότι ήταν εναντίον της ένοπλης αντίστασης μέχρι και το μέσον του 1942. Όλα άλλαξαν μετά τον Γοργοπόταμο, όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα η Βρετανική Αποστολή και άρχισαν να λαμβάνουν αφειδώς όπλα, εφόδια και χρυσές λίρες. Από τον Δεκέμβριο του 1942 καθορίστηκε ως στόχος η εξουσία μετά την απελευθέρωση. Η αντίσταση ήταν μόνο το όχημα, ποτέ ο σκοπός. Να διευκρινίσω βέβαια ότι αυτό αφορούσε τα ηγετικά στελέχη και το πλήθος των οπαδών. Είναι βέβαιο ότι υπήρχαν απλά μέλη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ που πίστευαν ότι πολεμούν τους Γερμανούς”.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού “συνδέεται” με το ΥΠΕΘΑ. Συμφωνεί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ μ΄ αυτή την …ανάγνωση της ιστορίας μας; Από πότε;

Επιπλέον είναι προφανές ότι υπάρχουν μέλη της Ένωσης που διαφωνούν κάθετα σ΄ αυτές τις απόψεις και στη συντήρηση του κλίματος διχασμού. Μέλη της Ένωσης μας επεσήμαναν το δημοσίευμα.

Αυτές τις ημέρες που η κυβέρνηση δυσκολεύεται πάρα πολύ να πει ότι για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ευθύνονται χρυσαυγίτες και ακούμε και διαβάζουμε “πολιτικές απόψεις” για …απαγόρευση του ΚΚΕ , το πρωτοσέλιδο της Εθνικής Ηχούς έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού απασχολεί για τέτοια θέματα.

Όσο για τον ιστορικό που δίνει τη συνέντευξη θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε τι έχει ανακαλύψει για την περίοδο της “Λευκής Τρομοκρατίας”. Θα έχει συναντήσει τον όρο στην πολύχρονη έρευνα του…

Αναδημοσίευση από: militaire

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...