Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Οι μαθητές φώναξαν «ΟΧΙ» σε όλα τα ναρκωτικά – «ΝΑΙ» στη ζωή

ΔΙεθνές Φεστιβάλ Πάτρας συναυλία μαθητών

Οι Anser x Buzerδύο κορυφαία ονόματα της Hip Hop,οι Gang Run καθώς και συγκροτήματα μαθητών, έκλεισαν το βράδυ της Πέμπτης στο μώλο της Αγίου Νικολάου – ο οποίος κατακλύστηκε από μαθητές τις Πάτρας – την ενότητα του «Μαθητικού Φεστιβάλ» που διοργάνωσε το «Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας» σε συνεργασία Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και το ΕΣΥΝ.

Οι μαθητές της πόλης έστειλαν μαζικά για δύο μέρες, το δικό τους μήνυμα για το δικαίωμα πρόσβασης τους στην πολιτιστική δημιουργία, τον αθλητισμό και την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής το Μαθητικό Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Το λόγο πήρε από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών,η Λυδία Κάστανα που ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή για την πολύμορφη στήριξη της στους μαθητές.

Τόνισε πως η ΣΕ «είναι ενταγμένη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και παλεύει για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις», υπογραμμίζοντας, τέλος:

«Ως μαθητές θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Θέλουμε κάθε πλατεία στις γειτονιές μας να είναι χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, όχι κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ή φωλιά ναρκέμπορων. Το τελευταίο διάστημα ήμασταν μάρτυρες τέτοιου περιστατικού στην Πάτρα, μέσα σε χώρο σχολείου. Γι’ αυτό λοιπόν από τον Σεπτέμβρη τα 15μελή όλων των σχολείο της πόλης μας θα βάλουν τα δυνατά τους να έχουν αγωνιστική κατεύθυνση με σκοπό η νεολαία να έχει το κεφάλι ψηλά, να διεκδικεί οτιδήποτε έχει ανάγκη ένας μαθητής σήμερα.

Στο πλάι του δήμου παλεύουμε για μια νεολαία να αγωνίζεται και όχι να εγκλωβίζεται στα ναρκωτικά γιατί δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Διέξοδος είναι η πάλη για τη ζωή».

Δείτε ακόμα...