Διέξοδος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων – κεφαλαίου

Στη συζήτηση για την «προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Η Σύνοδος Κορυφής προωθεί την κλιμάκωση εξοπλισμών παρατείνοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, με τη στήριξη των άλλων κόμματων, πλειοδοτούν στην εμπλοκή στο μακελειό με βάσεις, όπλα και τον λαό να πληρώνει βαρύ λογαριασμό για τα κέρδη των ομίλων. Πανάκριβη Ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ και των δόσεων δανείων, βγαίνει στο σφυρί η λαϊκή κατοικία. Η ευρωενωσιακή κοινή στρατηγική των αστικών κομμάτων απελευθέρωσε, τεμάχισε και παρέδωσε στους ομίλους κάθε στρατηγικής σημασίας κλάδο. Από την Ενέργεια, τώρα το νερό, τον σιδηρόδρομο, παντού οι όμιλοι βγάζουν αμύθητα “πράσινα” και “ψηφιακά” κέρδη με βάση το “κόστος – όφελος” και ο λαός μετρά βαριές απώλειες όπως των 57 ψυχών στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα σύγκρουσης τρένων στην Ελλάδα που δεν πρέπει να συγκαλυφθεί και δεν είπατε σήμερα εδώ στη συζήτηση ούτε μια κουβέντα.

Ένοχοι είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και διέξοδος ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Στον δρόμο αυτό παλεύει το ΚΚΕ».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...