Διεύρυνση ΝΑΤΟ: Στην Άγκυρα σήμερα Σουηδοί και Φινλανδοί διπλωμάτες

Στην Άγκυρα διεξάγεται σήμερα το νέο επεισόδιο των ενδοϊμπεριαλιστικών παζαριών με επίκεντρο την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς εκεί μεταβαίνουν αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων των δύο σκανδιναβικών χωρών με σκοπό να «κάμψουν» τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η Τουρκία απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό.

«Φυσικά θα εξετάσουμε και θα συζητήσουμε τον κατάλογο (σ.σ. των τουρκικών επισημάνσεων) και θα διευθετήσουμε μια σειρά από πράγματα που ήταν ασαφή σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και σε δηλώσεις από άλλα μέρη», είπε η σοσιαλδημοκράτισσα Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον. «Είναι σαφές ότι το θέμα είναι πού στέλνουμε την οικονομική μας βοήθεια, για παράδειγμα, και ότι πουλάμε όπλα. Δεν στέλνουμε χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προφανώς – ούτε όπλα», συμπλήρωσε.

Οι επαφές θα διεξαχθούν στο πλαίσιο που έθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτεμπεργκ μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός λέγοντας ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία» και αναγνωρίζοντας έτσι τις αιτιάσεις της δήθεν… «απομονωμένης και νευρικής», σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση και μερίδα των αστικών ΜΜΕ, Αγκύρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...