Δικαιοσύνη: Όχι στην αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Ηλιόπουλου και Μίχου – Δεκτή η αίτηση του Αρβανίτη

Αιθουσα δικαστηριου
Πηγή: Eurokinissi

Αρνητική απάντηση στις αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Μίχου έδωσε σήμερα κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, το οποίο ωστόσο έκανε δεκτή την αίτηση του επίσης πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος βρέθηκε κρατούμενος το καλοκαίρι λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που μετά την απόφαση του περασμένου Οκτώβρη που έλαβε το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής για την δράση εγκληματικής οργάνωσης είχαν οδηγηθεί στη φυλακή. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών ως διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Νίκος Μίχος σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και οπλοφορία. Οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν είχαν λάβει από το δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους. 

Για τον Μιχάλη Αρβανίτη, που τον περασμένο Οκτώβρη καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε κάθειρξη 5 ετών και παρέμεινε εκτός φυλακής με την επιβολή όρων, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του. Έτσι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκε στη φυλακή λόγω μη ικανοποίησης ενός εκ των όρων, ορίστηκε να αποφυλακιστεί με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Επίσης, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης του καταδικασμένου σε κάθειρξη 6 ετών πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαραμπαρούση, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο πατέρας του κρατούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...