Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση για τους 8 συλληφθέντες αγωνιστές

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - 07/04/2022
Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης – 07/04/2022

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 αγωνιστές που οδηγήθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης, με τον εισαγγελέα να ορίζει τακτική δικάσιμο για τις 15 Ιούνη.

Οι 8 κατηγορούνται για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων. Οι προβοκατόρικες κατηγορίες που τους είχαν προσάψει χθες για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί φωτοβολίδων, καθώς και για οπλοχρησία, αποσύρθηκαν σήμερα το πρωί καθώς ήταν εξόφθαλμα στημένες.

Με χειροπέδες και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία σαν κοινοί εγκληματίες

Συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη των 8 συλληφθέντων αγωνιστών - 07/04/2022
Συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη των 8 συλληφθέντων αγωνιστών – 07/04/2022

Θυμίζουμε ότι στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές, προκειμένου να οδηγηθούν στο αυτόφωρο με στημένες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 8.

Με χειροπέδες και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία σαν κοινοί εγκληματίες, μεταφέρθηκαν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να περάσουν την διαδικασία του αυτοφώρου, με στημένες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, όπως καταγγέλθηκε από τους διαδηλωτές που τους συμπαραστέκονται. 

Το γεγονός της συνεχιζόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταδικάζουν τα μέλη Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων, που πραγματοποιούν κινητοποίηση αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη των 8 συλληφθέντων αγωνιστών - 07/04/2022
Συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη των 8 συλληφθέντων αγωνιστών – 07/04/2022

Καταστολή: Διαπιστευτήρια στο ΝΑΤΟ

Θυμίζουμε ότι συνελήφθησαν στη διάρκεια της μεγάλης χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης όταν στο πλαίσιο της έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας προσέγγισαν τα ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο Λιμάνι, πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν πάνω τους ΝΑΤΟ και «Killers go home», απαιτώντας Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών.

Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών - 06/04/2022
Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών – 06/04/2022

Δείτε τα βίντεο από τη συγκέντρωση φορέων της πόλης στα δικαστήρια:

Δείτε ακόμα...