Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για ποιους;

Στην ατέρμονα δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, η κατ’ όνομα εισαγγελέας της έδρας και κατ’ ουσίαν η πλέον ένθερμη συνήγορος υπεράσπισης των νεοναζί, έβαλε σήμερα το κερασάκι στην τούρτα, προτείνοντας την αναστολή όλων των πεινών, πλην αυτής του δολοφόνου Ρουπακιά, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και τον φυγά Λαγό, ο οποίος δεν αιτήθηκε καν αναστολής!

Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, γνωστή τοις πάσι για τις ιδεολογικές πεποιθήσεις αλλά και το υπηρεσιακό της παρελθόν, τόσο στη δίκη της ΧΑ όσο και σε προηγούμενες δίκες, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να τηρεί άτεγκτη στάση απέναντι σε αναρχικούς, σε τρομοκράτες, σε συνδικαλιστές, σε κομμουνιστές και γενικά σε όποιον δεν προσκυνά σύμβολα της ταξικής ειρήνης όπως οι σημαίες και οι εθνικοί ύμνοι. 

Η αγάπη της για τους κεφαλαιοκράτες, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές είναι τόσο μεγάλη που την αναγκάζει να μετατρέπει τις από πρόθεση ειδεχθείς απόπειρες δολοφονίας προς κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε πλημμελήματα όπως η πρόκληση σωματικής βλάβης. Το μόνο φλέγον ζήτημα για εκείνη, είναι να δουλεύει απρόσκοπτα η ζώνη του Περάματος. Αν για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να επέμβει ένα τάγμα εφόδου νεοναζιστών για να τσακίσει τους απεργούς εργάτες, ας είναι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Από την επίθεση των Χρυσαυγιτών εναντίον του ΠΑΜΕ
Από την επίθεση των Χρυσαυγιτών εναντίον του ΠΑΜΕ

Και το ερώτημα είναι ευθύ, απλό και κατανοητό. Αναστολή για ποιους κυρία Οικονόμου; Για τους νεοναζί εγκληματίες; Για μία οργανωμένη ναζιστοσυμμορία δολοφόνων; Για στυγνούς εκτελεστές, μαχαιροβγάλτες και τραμπούκους; Για αυτούς που σύστησαν και διευθύνουν μια εγκληματική οργάνωση που επιτέθηκε, χτύπησε και εν τέλει δολοφόνησε κατ’ εξακολούθηση; Για αυτούς που δημόσια δηλώνουν πως αν χρειαστεί θα γίνουν φυγόδικοι; Για αυτούς που είναι αμετανόητοι, προκλητικοί και ζητούν ελαφρυντικά επειδή ξέρουν να φτιάχνουν πεϊνιρλί; Για αυτούς που στρέφονται ενάντια στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία; Εν τέλει ποιους υπηρετείτε κυρία Οικονόμου; Τον συνταγματικά κυρίαρχο ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος δικαίου και την ελληνική δικαιοσύνη που σας έχει θέσει στην υπηρεσία της ή μήπως τη ναζιστοσυμμορία που αν περνούσε από το χέρι σας θα είχε ήδη αθωωθεί; 

Και μην ξεχνάτε κυρία εισαγγελεύ πως η ογκώδης δικογραφία σας δεν περιλαμβάνει όλα τα εγκλήματα των ναζί και στα εδώλια δεν κάθονται όλοι οι ένοχοι. Λείπουν όλοι εκείνοι που τους χρηματοδότησαν, όλοι αυτοί που τους έβγαλαν από την αφάνεια και τους ανέδειξαν, όλοι οι ισχυροί εντολοδόχοι τους, όλοι αυτοί που τους έδωσαν χώρο και βήμα στα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου, όλοι αυτοί που τους ψήφισαν, και όλοι αυτοί που τους ανέχτηκαν. Ο δικός σας ρόλος και το δικό σας χρέος είναι να καταδικάσετε συμβολικά όλους τους παραπάνω απόντες ενόχους με μία απόφαση που θα βάζει τους ναζί στη φυλακή όσο πιο βαθιά γίνεται και για όσο μεγαλύτερη χρονική διάρκεια γίνεται. Γιατί η τιμωρία τους έχει στόχο και τον παραδειγματισμό και την ηθική καταδίκη του ναζισμού στη λαϊκή συνείδηση. 

Μην ξεχνάτε πως πολλές πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν το “αυθόρμητο” κίνημα των “αγανακτισμένων” πολιτών, οι οποίοι δήθεν χωρίς χρώματα, σημαίες και κόμματα έδωσαν χώρο τόσο στον κεντροαριστερό οπορτουνισμό που γιγάντωσε το ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας ως συγκοινωνούν δοχείο του “διεφθαρμένου” τότε ΠΑΣΟΚ, όσο και στους “πατριώτες” που κατέβαιναν στο Σύνταγμα με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, με σπαρτιάτικες περικεφαλαίες, με φουστανέλες τσολιάδων και με πανό που έγραφαν συνθήματα για το Λεωνίδα και τους τριακόσιους. Κάπου ανάμεσα σε αυτό το “ακομμάτιστο αυθόρμητο” μπουλούκι παρείσφρησε ύπουλα και εκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού, το οποίο άρχισε να σκορπάει το δηλητήριό του στην ελληνική κοινωνία.

Ήταν τότε που πέθαινε στα χέρια μας ο σύντροφος οικοδόμος και μέλος του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης. Ήταν σαν σήμερα, 20 Οχτώβρη του 2011, την ώρα που η κυβέρνηση του “σοσιαλιστή” Γιώργου Παπανδρέου ψήφιζε τις πρώτες μνημονιακές καταδίκες μας. Ήταν και τότε ο αέναος υπουργός δημόσιας τάξης (δε θα αποδεχτώ ποτέ τον κίβδηλο τίτλο “προστασίας του πολίτη”) κύριος Χρυσοχοΐδης, που μετέτρεψε το Σύνταγμα σε θάλαμο αερίων. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχει μετατραπεί σε εξπέρ της καταστολής και σπεσιαλίστα στην αγορά των πλέον αποτελεσματικών χημικών και δακρυγόνων, είναι δε τόσο ικανός που ακόμη και η Νέα Δημοκρατία τον έκανε υπουργό της, ακριβώς στον ίδιο θώκο που με τόσο πάθος υπηρετεί. Ήταν τα χημικά των ΜΑΤατζήδων του Χρυσοχοΐδη σε συνδυασμό με τα καπνογόνα και τους πυροσβεστήρες μερικών μπαχαλάκηδων αγνώστου ταυτότητας, που φορούσαν μαύρα t-shirts, τζιν παντελόνια και είχαν τα κεφάλια τους ξυρισμένα. Αυτοί ξεπήδησαν μέσα από τους “αγανακτισμένους” για να διαλύσουν το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα και δολοφόνησαν έναν πενηντατριάχρονο αθώο εργάτη και πατέρα, τον σύντροφο Δημήτρη Κοτζαρίδη. 

Να ποιους θέλετε να αθωώσετε, να για ποιους προτείνετε την αναστολή των ποινών κυρία εισαγγελεύ…

Διονύσης Μαλαπέτσας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...