Δίκη Χρυσής Αυγής: Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ανακοινώνεται η Απόφαση για την υπόθεση της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η πρόεδρος ανακοίνωσε 11 στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος.

Το δικαστήριο αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Αυτό που ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές έξω απ’ το εφετείο. Αυτό που ζήτησε ο ελληνικός λαός.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στο A’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας στις 20.4.2015. Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν η Μαρία Λεπενιώτη και στη σύνθεση μετείχαν ακόμη η Γεσθημανή Τσουλφόγλου και ο Ανδρέας Ντόκος, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα και αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτριο Ανέστη. Εισαγγελέας ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή τον Στυλιανό Κωσταρέλο.

Οι κατηγορούμενοι ήταν αρχικά 69, από τους οποίους ένας απεβίωσε. Το σύνολο σχεδόν των κατηγορουμένων παραπέμφθηκε να δικαστεί για το αδίκημα της ένταξης ή διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...