Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήταν προγραμματισμένο να χτυπήσουν το Συνδικάτο Μετάλλου

EUROKINISSI

Ήταν προγραμματισμένο να χτυπήσουν την κορυφή του σωματείου, τον Πουλικόγιαννη (πρόεδρο του Συνδικάτου στην Ζώνη) και τον Πουντίδη (πρώην πρόεδρο του Συνδικάτου), σε αυτούς κατευθύνθηκαν. Η επίθεση έγινε γιατί είναι το μόνο ασυμβίβαστο σωματείο, που αν δεν ήταν στη Ζώνη, θα είχε καταντήσει Νταχάου από εκμετάλλευση, είναι κάτεργο», υπογράμμισε στην κατάθεση του για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας Γιώργος Σκλαβόλιας. Το μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου συμπλήρωσε ότι είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή ότι «με τους λακέδες του ΠΑΜΕ θα ξεμπερδεύουν» και θα αναλάβουν αυτοί.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο για τη ναζιστική οργάνωση: «Είχαν συμφέροντα, για μένα, κ. πρόεδρε, είχαν συναλλαγές με εργολάβους και είχα ακούσει και καταγγελίες σε εισαγγελέα για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μεταξύ εργοδοτών και χρυσαυγιτών (…) Η Χρυσή Αυγή το έπαιζε τσαμπουκάς και σε συνεντεύξεις, ήθελε οπωσδήποτε να πάρει τη διοίκηση του λιμανιού…».

Ο μάρτυρας, περιγράφοντας την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είπε πως «ήρθαν και μας κυκλώσανε. Κατ’ αρχάς συστηθήκανε ότι είναι της ΧΑ και είπανε ότι ”από δω θα φύγετε ό,τι και να γίνει” και εννοούσανε από το λιμάνι. ”Είστε οι νεκροθάφτες της Ζώνης” και τέτοια».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα όπλα που είχε το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης το τάγμα εφόδου, κάνοντας  χαρακτηριστική αναφορά σε ένα ξύλινο κοντάρι με μεταλλική λάμα στην άκρη που έμοιαζε με δρεπάνι. «Ήταν ένα όργανο που ήταν ψηλό, όπως είναι τα κόμιξ στα παιδιά, που έχουν τον Χάρο με ένα δρεπάνι, μόνο που η λάμα ήταν πιο κοντή. Και η πρώτη σκέψη ήταν ”αυτοί με αυτά τα όργανα να χτυπήσουν ήρθαν ή να σκοτώσουν”;», είπε. «Είναι φτιαγμένα αυτά (τα όπλα), είναι προετοιμασμένα αυτά. Τα πιο απλά όργανα που κρατούσαν ήταν απλά καδρόνια. Με τα όργανα αυτά δεν υπήρχε περίπτωση να ήρθανε μόνο για να χτυπήσουνε», πρόσθεσε.

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του για το μένος και τη μανία του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής. «Ξεκίνησαν αυτοί, πέσανε όλοι επάνω μας, οι περισσότεροι από μας ήταν τραυματισμένοι», ανέφερε. Ο μάρτυρας κατέθεσε για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ότι ήταν πλημμυρισμένος στα αίματα στο πεζοδρόμιο και βαριανάσαινε. Έδειξε στο δικαστήριο και την μπλούζα που φορούσε εκείνη τη νύχτα, η οποία είχε πάνω της αίματα από τα τραύματα του προέδρου του Σωματείου, στον οποίο πήγε να συμπαρασταθεί.

Για το τέλος της δολοφονικής επίθεσης είπε για το τάγμα εφόδου των ναζιστών: «Έφυγαν σε δύο ομάδες συντονισμένα, και με γοργό ρυθμό όπως και η επίθεση έτσι και η αποχώρηση. Με το παράγγελμα ”βρώμισε” και ”από δω το Πέραμα”». Απαντώντας επίσης σχετικά, είπε ότι οι χρυσαυγίτες είχαν διακριτούς ρόλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Εμένα αυτό μου έδειξε, το ότι κρατάγανε όργανα (όπλα), κρατάγανε σχεδόν όλοι», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα...