Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «Κοράλλι» – Προκλητικό σόου από τον φασίστα Λαγό

Στιγμιότυπα από τη δίκη, των ΝΑΖΙ, της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο 5μελές Εφετείο Αθηνών 15/06/2022
Πηγή: Eurokinissi

Με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλλι» Παναγιώτη Δημητράτου και του αδελφού του Δημοσθένη Δημητράτου, που δούλευε εκεί, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Έξω από το μαγαζί τους ξεκίνησε η επίθεση των χρυσαυγιτών στην παρέα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Και οι δύο υποστήριξαν πως δεν αντιλήφθηκαν να υπάρχει κάποια ένταση εντός του καταστήματος, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα. Και σε αυτό το δικαστήριο χαρακτηριστικό μότο των απαντήσεών τους για ένα τόσο σοβαρό γεγονός ήταν το «δεν θυμάμαι». Παρ’ όλα αυτά και από τις καταθέσεις των δύο αδελφών αναδείχθηκε ότι τα άτομα που ήταν απέναντι από την παρέα του Φύσσα έξω από την καφετέρια και δεν έφευγαν ήταν μαυροντυμένα.

Όπως είπε ο Π. Δημητράτος, το επίμαχο βράδυ, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, «ο αδελφός μου με ενημέρωσε για κάποια παρεξήγηση με κάτι μαυροντυμένους και κάποια ένταση», τονίζοντας πως αυτός δεν βγήκε καθόλου από το μαγαζί… Από την πλευρά του ο Δ. Δημητράτος άκουσε, όπως είπε στο δικαστήριο, αφού είχαν σβήσει τα φώτα στο μαγαζί και είχε φύγει απ’ έξω η παρέα του Φύσσα «ποδοβολητά, κάποιες μηχανές και αστυνομίες», γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αδερφός του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μίλησε για ένταση για «πολιτικούς λόγους» και όχι οπαδικούς. Μετά το τέλος του αγώνα και όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα δείχνοντας προς την Κεφαλληνίας, του είπε «Οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στη γειτονιά μας». Ο μάρτυρας κοίταξε απέναντι και είδε, όπως κατέθεσε, κάτι φιγούρες, δεν θυμόταν πόσοι ήταν, γύρω στους 4…

Νωρίτερα, ο Ι. Λαγός προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να τον απομακρύνει μέχρι να ηρεμήσει. Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία του για τις λίγες δικασίμους τον μήνα, η οποία συνεχίστηκε με χαρακτηρισμούς προς τους δικαστές ως «ανθρωπάκια» και «ανίκανους». Τελικά, επέστρεψε στην αίθουσα αφού δήλωσε ότι ηρέμησε…

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...