Δίκη Χρυσής Αυγής: «Σαν λόχος, ήταν πια πάρα πολλοί, παρατεταγμένοι, οργανώθηκαν με στόχο να μας επιτεθούν»

«Είχα δει ένα αυτοκίνητο πριν μπω ξανά μέσα στην καφετέρια, με δύο άτομα να μας κοιτάνε, απέναντι από το “Κοράλλι” (…) Όταν ξαναβγήκα ήταν μια παρέα με περισσότερα άτομα που μας έβριζαν (…) Προκαλούσαν, φορούσαν άρβυλα, μαύρα ρούχα, παντελόνια παραλλαγής και κρατούσαν κράνη και ξύλα (…) Έβριζαν “γ… τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας, κότες, θα σας σκοτώσουμε”(…)».

«Νιώθαμε απειλές, είπα ότι είμαστε στη γειτονιά μας και δεν θέλαμε φασαρίες και αποφασίσαμε να φύγουμε από το σημείο εκείνο για να γλιτώσουμε, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι άλλο (…) Είχαν εξαγριωθεί, μας φώναζαν “κότες, πού θα πάτε, θα σας σκοτώσουμε” (…) Έκαναν οτιδήποτε για να έρθουμε σε συμπλοκή την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούσαμε να απεμπλακούμε, είχαν εξαγριωθεί όσο απομακρυνόμασταν (…) Θυμάμαι πέντε – έξι μηχανές να κατεβαίνουν και να ενσωματώνονται με τους άλλους (…) Σαν λόχος, ήταν πια πάρα πολλοί, παρατεταγμένοι… με κράνη, ξύλα… οπλισμένοι… προκαλούσαν φόβο. Είπα του Παύλου να απομακρυνθούμε, ήταν φανερό ότι θα μας έκαναν επίθεση, ταυτόχρονα δεχτήκαμε την επίθεση… Ξεκινάω τρέχω όπως και η παρέα μου, στρίβω δεξιά στο πρώτο στενό (…) Ο Παύλος είπε τρέχουμε και ξεκινήσαμε (…) Είδα όταν έστριψα ότι δεν ήταν κοντά μου (…) Έκανα τον γύρο του τετραγώνου κι επέστρεψα….Όταν έφτασα τον είδα πεσμένο, χτυπημένο, στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε ότι τον Παύλο τον μαχαίρωσαν»…

Έτσι περιέγραψε σήμερα, για ακόμη μία φορά και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο Γιώργος Δούλβαρης, αυτόπτης μάρτυρας και αδερφικός φίλος του Παύλου Φύσσα, την ώρα της επίθεσης από τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες.

Ο μάρτυρας, αναφερόμενος στις κινήσεις του τάγματος εφόδου που τους επιτέθηκε, επανέλαβε πολλές φορές ότι «τα άτομα στις μηχανές ενσωματώθηκαν με τα άτομα στην Παύλου Μελά κι έγιναν ένα σώμα», ότι «οργανώθηκαν με στόχο να μας κάνουν επίθεση», ότι «ήταν αποφασισμένοι να μας χτυπήσουν, είχαν πάρει πιθανόν εντολές και γι’ αυτό δεν έφυγαν», «από την ενδυμασία τους ήταν φανερό ότι ήταν φασίστες».

Τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα απολύτως παρέμειναν στατικοί (…).Μάλιστα, όπως είπε, η φίλη του Παύλου Φύσσα, τους ζήταγε βοήθεια για να σωθούμε. «Από τα 40-50 άτομα που μας κυνηγούσαν, δεν συνέλαβαν ούτε έναν», ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου επισήμανε πως στην καφετέρια «Κοράλι» οι δύο χρυσαυγίτες κοιτούσαν επίμονα την παρέα τους και με τα τηλέφωνα τους, έστελναν μηνύματα. «Νιώθαμε το βλέμμα τους πάνω μας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί κάποια φασαρία. Τέλος ανέφερε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός ως μουσικός και αντιφασίστας, για την Χρυσή Αυγή ανέφερε πως ήξερε ότι ήταν ένα κόμμα, που χτυπούσε και τρομοκρατούσε, έκανε επιθέσεις όπως π.χ. στους ψαράδες, σε λαϊκές κ.ά.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα για να λυθεί από τον ΔΣΑ θέμα που ανέκυψε με την παράσταση δικηγόρου από την Νομική Βοήθεια (βρίσκονται σε αποχή γιατί έχουν να πληρωθούν τρία χρόνια) και εκπροσωπούν κρατούμενους κατηγορούμενους.

Δείτε ακόμα...