Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

EUROKINISSI

Με την μάρτυρα που ήταν η τότε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Μεσολογγίου Β. Μπαουστάνη και έκανε ελέγχους στη λαϊκή αγορά της πόλης, τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν τάγμα εφόδου της ΧΑ, συνοδευόμενο από το στέλεχός της Κ. Μπαρμπαρούση, διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, συνεχίστηκε σήμερα, μετά τις διακοπές, η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η έφοδος των φασιστών είχε προβληθεί σε κανάλια και εφημερίδες.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως της είχε ζητηθεί από τους χρυσαυγίτες να κάνουν μαζί τον έλεγχο με την πρόφαση ότι οι αρχές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, είπε πως είδε μια ομάδα ατόμων με μαύρα ρούχα και διακριτικά της ΧΑ σε κάποιες μπλούζες μαζί με τον τότε βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και τον αστυνομικό Μακρή, προσωπική φρουρά του Μπαρμπαρούση και υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ. Πλησίασαν το συνεργείο ελέγχου και συστηθήκανε λέγοντας ότι είναι από τη ΧΑ και ζήτησαν να τους ακολουθήσουν να κάνουν μαζί τους ελέγχους. Εκείνη την ώρα, η μάρτυρας απάντησε ότι τον έλεγχο τον κάνουν μόνοι τους και με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Τότε, η ομάδα των χρυσαυγιτών προχώρησε στο… έργο της.

«Θυμάμαι κάποια άτομα με χαρακτηριστικά έντονα με τις αλυσίδες. Αυτό που θυμάμαι ακόμα τώρα είναι η ένταση και οι φωνές….» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται στην προηγούμενη δικάσιμο ο Javied Aslam, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που υπέστησαν μετανάστες και πρόσφυγες από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, που πήγαινε ξημερώματα με το ποδήλατο στη δουλειά του, στη ρατσιστική βία από την Αστυνομία.

Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι οι εγκληματικές αυτές δράσεις δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά μεμονωμένων οπαδών, ήταν όλα ομαδικά και οργανωμένα. «Ποτέ από τη ΧΑ δεν υπήρξε καταδίκη. Πάντα χρησιμοποιούσαν την ταμπέλα της ΧΑ. Πήγαιναν σαν στρατός, μεγάλες ομάδες, σαν να μην υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει. (…) Χτυπάγανε πολύ, μάτια, χέρια, κεφάλια, δόντια, πολύ αίμα…» τόνισε. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι  «το διάστημα 2011-2013, περίπου 600-700 άτομα χτυπήθηκαν μέχρι τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα». Για τις επιθέσεις της ΧΑ στην Πακιστανική Κοινότητα ανέφερε «Το διάστημα 2009-10 ήταν επιθέσεις με σιδηρογροθιές, το 2011-12 ήταν με ρόπαλα και το 2013 ήταν δολοφονίες».

Αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένες εγκληματικές δράσεις των ναζιστών στη Νίκαια, στη Χαλκίδα, στα Σεπόλια, σε λεωφορεία, σε τζαμιά και σε μαγαζιά μεταναστών. Για τη στάση της Αστυνομίας κατέθεσε πως «δεν παίρνανε τη μήνυση. Υπήρχε εμπόδιο». «Ανοιχτά δεν μας έλεγαν “δεν μπορείτε να την κάνετε”, αλλά μας έλεγαν “περιμένετε, έχουμε δουλειά”. Κι όταν πήγαινε κάποιος μετανάστης μόνος του, τον κράταγαν για τα χαρτιά του», συμπλήρωσε.

Δείτε ακόμα...