Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Αρνούνται τις κατηγορίες οι «12» κατηγορούμενοι

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Φώτο Αρχείου / Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης / Πηγή: Eurokinissi

Με την πρώτη τοποθέτηση των 12 κατηγορούμενων επί των βαρύτατων πράξεων που τους αποδίδονται, ξεκίνησε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Όλοι οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας παραδέχθηκαν ότι ήταν στο συμβάν, όμως έσπευσαν να αρνηθούν τις κατηγορίες.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού υπέβαλε προφορικά μήνυση σε βάρος των κατηγορουμένων, ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων. Προς τον σκοπό αυτό ζήτησε, μετά το πέρας της δίκης, να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το πρωί υπήρξε ένταση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν μικρή μερίδα συγκεντρωμένων (χωρίς διακριτικά ομάδας) αποδοκίμασε λεκτικά τους κατηγορούμενους και κάποιους συνηγόρους τους, τους πρώτους κατά τη μεταγωγή τους και τους δεύτερους κατά την προσέλευσή τους στο μέγαρο. Ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε και λίγο αργότερα έξω από τα δικαστήρια χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...