Δίκη της Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας απάντησε στους συνηγόρους υπεράσπισης

Δίκη Δικαστήριο Χρυσή Αυγή
Από τη δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής / Πηγή: Eurokinissi

Απάντηση στους συνηγόρους υπεράσπισης έδωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι άφησαν αιχμές χθες για λιγοψυχία της καθώς αν και η πρότασή της επί της ενοχής για την εγκληματική οργάνωση ήταν απαλλακτική, αρνήθηκε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους περισσότερους κατηγορούμενους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του  οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τροποποίησε την πρόταση της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Πηγή: REAL.GR

Δείτε ακόμα...