Δίκη της Χρυσής Αυγής: Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε η εισαγγελέας -Την Πέμπτη 11 π.μ. συνεχίζεται η διαδικασία

Δίκη Χρυσή Αυγή Οικονόμου Εισαγγελέας Λεπενιώτη
Ενδέκατη ημέρα από την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε και σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Για το θέμα της παραβίασης των περιοριστικών όρων από τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγό, όπου η εισαγγελέας απέκρυψε το βούλευμα το οποίο ζητήθηκε προχτές από το δικαστήριο, στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Τετάρτη αναγνώστηκε το εν λόγω βούλευμα 1184/21-7-2015, με το οποίο διατάσσεται η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Η εισαγγελέας, που είχε αναφέρει ότι «οι κατηγορούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους», προσπάθησε με διάφορες αιχμές να μετακυλίσει τις ευθύνες προς το δικαστήριο, την Πολιτική Αγωγή και σε μερίδα των ΜΜΕ που αποκάλυψαν τον ρόλο της. Αθωώνοντας για ακόμη μια φορά τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ως δικαιολογία, επικαλέστηκε τα δύο μετέπειτα βουλεύματα.

Όμως, όπως επισημάνθηκε και από το δικαστήριο, αυτά δεν ακυρώνουν την κρίση του δικαστηρίου για το πρώτο. Δεν λειτουργούν σαν Εφετείο, ανέφερε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, απευθυνόμενη στον υπερασπιστή του Ι. Λαγού, που πήρε τη σκυτάλη από την εισαγγελέα, λέγοντας για τα άλλα δύο μεταγενέστερα βουλεύματα. Είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος: «Το δικαστήριο δεν ζήτησε βούλευμα του 2015, αλλά αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό».

Τη «δόξα» του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγού πριν από λίγες μέρες, που έκανε το σόου στο δικαστήριο με τον ναζί δικηγόρο του Κ. Πλεύρη, «ζήλεψε» και ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρης, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να κάνει και αυτός το δικό του σόου. Εμφανίζοντας δήθεν συνταρακτικά στοιχεία που ανακάλυψε στη δικογραφία για την αθωότητά του, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της δίκης και μετά από 5,5 χρόνια αποδεικτικής διαδικασίας…

Πετώντας μια «στρακαστρούκα» για την αθωότητά του στο πλαίσιο της γνωστής συνωμοσιολογίας και του γκεμπελισμού των ναζιστών, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είχε επαφές με την κυβέρνηση Σαμαρά. Ζήτησε μάλιστα κατά αντιπαράσταση εξέταση με στέλεχός της. Τον ισχυρισμό όμως αυτόν αμέσως μετά τον υποβάθμισε, λέγοντας ότι δεν προδικάζει κάτι. Τέλος, για ακόμη μια φορά συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Σήμερα στις 11 π.μ. και αφού ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των υπερασπιστών για την αναστολή των ποινών, η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της επί των αιτημάτων Λαγού – Κασιδιάρη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...