Δικό τους μαχητικό θα κατασκευάσουν Ιαπωνία, Βρετανία και Ιταλία

Το μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter Typhoon κατασκευής του κονσόρτσιουμ της Airbus, BAE και Leonardo
Φώτο Αρχείου / Το μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter Typhoon κατασκευής του κονσόρτσιουμ της Airbus, BAE και Leonardo / Πηγή: Leonardo Company

Δικό τους μαχητικό αεροπλάνο σκοπεύουν να κατασκευάσουν Ιαπωνία, Βρετανία και Ιταλία

Οι τρεις χώρες θα υπογράψουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Τόκιο συνθήκη για τη δημιουργία ενός κοινού οργανισμού και βιομηχανικού ομίλου για την ανάπτυξη του σχεδιαζόμενου προηγμένου μαχητικού αεριωθουμένου τους, όπως ανέφεραν πηγές του πρακτορείου Reuters.

Ένας διακυβερνητικός οργανισμός θα επιβλέπει το εγχείρημα, του οποίου θα ηγηθούν η βρετανική BAE Systems PLC, η ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries και η ιταλική Leonardo. Ο όμιλος αυτός θα μοιράζει δουλειά σε ομάδες σε διάφορα τμήματα του Global Combat Air Programme (GCAP), όπως ο κινητήρας και τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροπλάνου, είπαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομασθούν επειδή δεν είχαν άδεια να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία, την οποία πρέπει να επικυρώσουν τα κοινοβούλιο καθεμιάς από τις τρεις χώρες, έρχεται ένα χρόνο μετά την πρώτη μείζονα συνεργασία τους στην αμυντική βιομηχανία με τη συγχώνευση των χωριστών προσπαθειών του Λονδίνου και του Τόκιο για το μαχητικό της επόμενης γενιάς.

Δείτε ακόμα...