Δήλωση για την τιμωρία του καταδρομέα που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Σε δήλωση του για την τιμωρία του καταδρομέα που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ο υποναύαρχος ε.α και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, Γιάννης Ντουνιαδάκης σημειώνει:

“Είναι απαράδεκτη η ενέργεια της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, να τιμωρήσει καταδρομέα ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια της Διοίκησης του ΚΕΕΔ να τιμωρήσει ένα νέο στρατευμένο που πήρε μέρος στην πορεία που τιμά τη μνήμη των νεκρών και όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην χούντα! Αντί η διοίκηση του ΚΕΕΔ να επιβραβεύσει ένα νέο άνθρωπο που θέλει να γίνει καταδρομέας και συγχρόνως έμπρακτα διαδηλώνει ενάντια στη χούντα στρατιωτικών που έβαλαν στο «γύψο» τη γενιά των γονιών και των παππούδων του, τον τιμωρεί!

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια της Διοίκησης του ΚΕΕΔ, που είτε από μόνη της, είτε κατόπιν εντολής της ηγεσίας, τιμώρησε ένα υποψήφιο καταδρομέα που εκπροσώπησε ολόκληρο το όπλο σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου! Τίμησε δηλαδή το κορυφαίο γεγονός αντίστασης και αντίδρασης στη χούντα των συνταγματαρχών.

Η εξάντληση της ανοχής της διοίκησης για άσκηση της πειθαρχικής της δικαιοδοσίας σε βάρος του φαντάρου τουλάχιστον προβληματίζει, για τα πραγματικά της κίνητρα!

Εφόσον η τιμωρία είχε πολιτικά κίνητρα, η επιλογή της είναι τουλάχιστον ατυχής! Αν αυτό που ενόχλησε ήταν η διαδήλωση ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που σε όλη τη ζωή του στρατευμένου, κι ακόμα πιο πριν, δεν παύουν να δολοφονούν ολόκληρους λαούς, ή αν ενόχλησε η διαδήλωση κατά του συστήματος που τρέφει πολέμους, φτώχεια, ανεργία, ή εργασία λάστιχο η επιλογή της τιμωρίας είναι ατυχέστατη!

Είναι ατυχέστατη, διότι ο καταδρομέας μαζί με τους άλλους συναδέλφους του διαδήλωναν για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τα ίδια συνθήματα που φώναζε η ξεσηκωμένη νεολαία του Πολυτεχνείου πριν 48 χρόνια. Είναι τα συνθήματα του ξεσηκωμού, την επέτειο του οποίου, υποτίθεται τιμούν το ίδιο το αστικό κράτος και τα πολιτικά κόμματα.

Συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι νέοι στρατευμένοι που, γνωρίζοντας ότι κινδύνευαν να έχουν συνέπειες στερητικές της ελευθερίας τους, θέλησαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο και τα επίκαιρα σήμερα συνθήματά του για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ».

Σε κάθε περίπτωση, είτε η τιμωρία ήταν απόφαση της διοίκησης του Κέντρου, είτε κατόπιν εντολής της στρατιωτικής, ή της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η ποινή πρέπει να ανακληθεί «πάραυτα»!

Νοέμβριος 2021

Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ΠΝ ε.α.”

Δείτε ακόμα...